Sedam mitova o muškom orgazmu u koje morate odmah prestati vjerovati

Screenshot: YouTube

STEREOTIPI i mitovi vas lako mogu uvjeriti da je ono što opisuju normalno i stvarno, pogotovo kad je riječ o ljudskoj seksualnosti. 

Veličina penisa, postizanje orgazma i odglumljeni klimaks samo su neke od tema oko kojih se često vežu svakakvi mitovi, stoga je ponekad potrebno obratiti se stručnjacima i dobiti prave informacije, piše Insider. 

Pa krenimo redom provjeriti neke od tih famoznih mitova.

1. Veličina penisa utječe na seksualno zadovoljstvo

Ideja da je veći penis bolji prisutna je vjerojatno oduvijek, ali dr. Jamin Brahmbhatt kaže kako duljina i širina penisa nemaju isključiv utjecaj na zadovoljstvo seksualnih partnera. Većina je muškaraca zadovoljna svojim spolnim udom, ali porno industrija može one labilnije natjerati da posumnjaju u sebe. Tada ih Brahmbhatt podsjeti da je prosječna duljina spuštenog penisa 8.9 cm, a u erekciji 13 cm te da veličina neće direktno utjecati na užitak tijekom spolnog odnosa. 

2. Preparatima možete ubrzati ponovnu erekciju nakon ejakulacije

Te su reklame sveprisutne i tvrde da postoje tabletice koje će ubrzati ponovnu erekciju nakon što je muškarac ejakulirao. No ne postoje znanstveni dokazi da ti preparati, koji smanjuju razinu hormona prolaktina, stvarno djeluju. 

Također, pokusi provedeni na miševima, koji imaju slično seksualno ponašanje kao ljudi, pokazuju da prolaktin nije kriv za odgođenu erekciju nakon ejakulacije. 

3. Takozvana "plava jaja" mogu biti smrtonosna

"Plava jaja" nastaju kod viška krvi koja ostaje u testisima nakon nekoliko erekcija koje nisu rezultirale ejakulacijom. Taj pojava može biti jako bolna i neugodna, no ne i smrtonosna. 

Brahmbhatt kaže da nema lijeka za tu pojavu osim, naravno, ejakulacije. Alternativne metode uključuju hladne obloge na natečenom području, izbjegavanje daljnjih erekcija i tjelovježbu, no nema dokaza da će te metode uvijek biti efikasne. 

4. Muškarci nikad ne glume orgazam

Kad muškarac doživi orgazam jasan dokaz toga je ejakulacija, ali Brahmbhatt tvrdi da i muškarci imaju način kako odglumiti orgazam. "Muškarci mogu odglumiti sve pokazatelje orgazma osim ejakulacije, a za nedostatak iste mogu okriviti neke lijekove koje trenutno uzimaju ili medicinski problem", rekao je.

5. Muškarci ne mogu imati više orgazama istovremeno

Neke žene mogu imati uzastopne orgazme tijekom seksa, ali budući da većina muškaraca ejakulira tijekom klimaksa manje je vjerojatno da će iskusiti više od jednog orgazma tijekom jednog spolnog čina. 

Ali to ne znači da je nemoguće, tvrdi Justin Lehmiller s instituta Kinsey. Ovisi o tome koliko muškarcu vremena treba za ponovnu erekciju nakon ejakulacije. Kod mlađih muškaraca to može biti samo par minuta, a kod starijih čak i do nekoliko dana, ali neki muškarci mogu doći do klimaksa bez da ejakuliraju, stoga mogu imati više orgazama zaredom jer u jednadžbi nema tog vremena potrebnog za ponovnu erekciju nakon ejakulacije. 

6. Prerana ejakulacija je neizlječiva 

Česta pojava koju je čak jedna trećina muškaraca doživjela u nekom trenutku svog života, ali ima lijeka. Dr. Seth Cohen, američki urolog, kaže da postoje sprejevi i kondomi koji sadrže sastojke za trenutno otupljivanje osjetilnosti penisa kako bi se odgodila ejakulacija. 

7. Muškarci moraju ejakulirati da bi bili zadovoljeni

Potreba za ejakulacijom tijekom seksa ovisi o osobnim željama, kaže Brahmbhatt. "Upoznao sam muškarce koji su zadovoljni i bez ejakulacije, tog klasičnog pokazatelja seksualnog zadovoljstva", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.