Adrenalin protiv zdravog razuma: Tko su holivudski glumci bez dvojnika i s najviše modrica i posjekotina?

MOŽDA je bolno i naporno, ali, ako sami izvode vratolomije i izbjegavaju dvojnike, to će holivudskim glumcima priskrbiti toliko željenu "opaku" reputaciju. Ili samo nekoliko modrica.

Uvijek će postojati oni koji žele dokazati da život na visokoj nozi od njih nije napravio "mimoze", a glumcima je najjednostavnije to učiniti inzistirajući da sami snime opasne scene u kojima se njihov lik pojavljuje. Usto, prisutan je uvijek i određeni broj adrenalinskih ovisnika, a u posljednje je vrijeme u Hollywoodu sve popularnije ne tražiti dvojnika, javlja Huffington Post.

Tako je i mlada i popularna Kristen Stewart nedavno otkrila da je većinu vratolomija u nadolazećem filmu "Snow White and the Huntsman" izvela sama: "Redatelj Rupert Sanders me izmlatio. Bacao me s litica i u ledene vode. Ali sve izgleda vrlo cool, baš mogu vidjeti bol i neugodu na vlastitom licu. Super je".

I unatoč tome što se u čitavu priču često upletu osiguravajuće tvrtke koje na sve moguće načine pokušavaju stopirati svoje visokobudžetne klijente da život dovode u opasnu situaciju, uvijek će u Hollywoodu postojati nekolicina "odmetnika" koji ne pitaju za cijenu kad je adrenalin u pitanju.

Angelina Jolie

Lijepa glumica nikad se nije ustručavala zaprljati ruke za vrijeme snimanja. Za "Salt" iz 2010. godine nije niti u jednom trenutku upotrijebila dvojnicu.



Harrison Ford


Legendarni Indy sve je vratolomije u serijalu filmova "Indiana Jones" snimio sam.

Jackie Chan

Jedan od najpoznatijih glumaca kad su u pitanju oni koji sami izvode vratolomije, ovaj majstor borilačkih vještina karijeru je izgradio upravo na činjenici da ne upotrebljava dvojnike, a u međuvremenu je oformio i ekipu koja priprema glumce za akcijske uloge.

Jason Statham


Spretni Statham još od niskobudžetnih početaka izvodi vratolomije u filmovima, a svojedobno je izjavio da mu je taj ugled iskopao priličnu rupu jer obožavatelji sad stalno očekuju da pomiče granice "nekaskaderskih vratolomija".

Daniel Craig


Kao i mnogi prije njega i aktualni James Bond sam voli izvoditi sve vratolomije kako bi uloga izgledala što autentičnije.

Tom Cruise


Glumac je poznat po tome da inzistira na tome da sam izvodi vratolomije, a neke od najopasnijih izveo je u posljednjem nastavku serijala "Mission: Impossible".



Cameron Diaz

Slatka plavuša u filmu "Knight and Day" većinu je vratolomija snimila sama, uključujući i scene lude vožnje.

Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger još uvijek sam izvodi vratolomije napisane u scenariju. Na setu filma "Last Stand" sam je spriječio dvojnika da opasnu scenu odigra umjesto njega jer je smatrao da bi to bilo manje uvjerljivo.


Christian Bale


U "Batmanima" Bale je izvodio većinu vratolomija sam. Na njegovu žalost osiguravajuća ga je tvrtka prisilila da pristane na dvojnika u filmu "The Fighter".

Chloe Moretz

Superdjevojčica iz filma "Kickass" takva je i u stvarnom životu. Naime, samo jednu scenu iz spomenutog filma snimila je Chloeina dvojnica.

Viggo Mortensen

Neustrašivi Viggo na snimanju trilogije "The Lord of The Rings" pokazao je da je vrsni mačevalac, ali i jahač.

Pročitajte više