Ako Lynch ne dobije više novca, ništa od novih epizoda "Twin Peaksa"

Foto: Press

"DRAGI Facebook prijatelji, Showtime nije prekinuo s radom na Twin Peaksu. Nakon godine i četiri mjeseca pregovora, otišao sam jer nisu ponudili dovoljno novca da scenarij odradimo onako kako sam ja zamislio. Ovog sam vikenda počeo zvati glumce da im javim da neću režirati. Možda će 'Twin Peaks' zaživjeti na Showtimeu. Volim taj svijet i žao mi je da se stvari nisu završile drukčije", napisao je poznati redatelj David Lynch na svom profilu na Facebooku.

Neovisno o tome radi li se o pokušaju Davida Lyncha da javnim prozivanjem potakne Showtime da pristanu na njegove uvjete ili ne, vijest je ražalostila brojne fanove od kojih mnogi smatraju da serija ne može funkcionirati bez njezina tvorca.

"Ražalostila nas je izjava Davida Lyncha jer vjerovali smo da sređujemo stvari s Davidom i njegovim predstavnicima. Showtime također voli svijet 'Twin Peaksa' i nadamo se da ćemo seriju vratiti u punom sjaju, baš kao i njezine tvorce, Davida Lyncha i Marka Frosta", stoji u službenoj izjavi Showtimea.

Podsjetimo, Frost i Lynch počeli su s radom na novih devet epizoda treće sezone, a trebali su se vratiti i neki od glavnih glumaca.

No, ubrzo su se pojavile glasine kako je rad na seriji prekinut, a zatim je uslijedila i ova izjava redatelja.

Neki se pak pitaju hoće li s radom na projektu nastaviti Mark Frost ili je i on odustao, kako će se Lyncheva odluka odraziti na povratak glumaca i tko će ga zamijeniti ako zaista napusti projekt.

Drugi pak tvrde da je ovdje očito riječ o "javnom pregovaranju" i da će Showtime popustiti.

Pročitajte više