"Alo bre, imaš li da platiš ili ne?": Amerikanac tvrdi da su ga srpski policajci tražili mito

Screenshot: YouTube

AMERIKANAC Yaël Ossowski vraćao se s prijateljima iz Liberlanda, kad ga je kod Subotice zaustavila srpska prometna policija. Iako nisu pokazali nikakve dokaze da je Amerikanac vozio prebrzo, policajci su mu željeli naplatiti kaznu od 2500 dinara i 50 eura.

Ossowski ne zna srpski, a policajac ne zna engleski, pa je u raspravu uskočio Nijemac pokušavajući im prevoditi, no bez puno uspjeha. Rasprava sa srpskim policajcem trajala je sat i pol. Amerikanac i prijatelji raspravljaju je li riječ o korupciji, a Yaël cijelo vrijeme govori da neće potpisati nikakve dokumente.

"Alo bre, uzmi novac. Imaš li da platiš ili ne?", vikao je policajac na vozača koji nije imao dovoljno novca za izrečenu kaznu.

"Zar nije ovo dovoljno? Neću izaći iz automobila", odgovarao je Amerikanac, snimajući cijelu raspravu.

Nakon toga kazna se povećala za 1000 dinara, tvrdi Yaël, a policajac mu nije želio vratiti putovnicu.

"Pasport ostaje", derao se policajac, a potom se vratio da pita Yaëla koja mu je adresa u Miamiju da mu pošalje kaznu poštom. Ponovno ga je pozvao da dođe do policijskog vozila da uzme njegovu adresu, no Amerikanac to nije htio govoreći da je novinar. Nijemac je na to dobacio da će pisati o korupciji u srpskoj policiji.

Zaustavili su još pet automobila sa stranim registarskim tablicama

Potom je došla policajka, koja je pojasnila da je problem u tome što Jael nema dovoljno novca da plati kaznu. Ako ne plati kaznu oduzet će mu putovnicu na pet dana i neće moći izaći iz Srbije. Policajka mu je rekla da mora donijeti novac u roku sat vremena u Suboticu, jer im tada završava smjena.

"Vidimo se na YouTubeu", poručio im je Yaël na odlasku. Otišao je u mjenjačnicu, promijenio novac i dao im traženi iznos kako bi mogli nastaviti putovanje.

"Evo, koja je vaša mjesečna plaća?", našalio se dok je čekao da se situacija riješi. Na YouTubeu je objavio da su policajci u tih sat i pol zaustavili još pet automobila sa stranim registarskim pločicama.

"Policajci u Americi vjerojatno bi ga ustrijelili", jedan je od komentara onih koji su pogledali video i ne slažu se s ponašanjem Amerikanca.

Pročitajte više