Ameri oduševljeni pričom o "srednjoškolki iz Novog Meksika" koja je postala predsjednica Hrvatske

Screenshot: YouTube

JOŠ SMO jučer pisali kako je ravnatelj srednje škole u Los Alamosu u Novom Meksiku izjavio je da je ponosan na to što je bivša učenica te škole Kolinda Grabar Kitarović izabrana za hrvatsku predsjednicu.

Priča je, naravno, privukla i pažnju medija pa u nastavku možete pogledati i prilog o "srednjoškolki iz Novog Meksika" koja je postala predsjednica Hrvatske.

Iz priloga tako doznajemo da je Kolinda "Grebar Kitarouvik" bila "odlična učenica koja je obožavala istraživati kulturu Novog Meksika", a voditelj je prilog zaključio riječima: "Mogu zamisliti učenike u Hrvatskoj kako se pitaju gdje je točno završila školu jer nemaju pojma gdje je Novi Meksiko".

"Naša je zajednica jako ponosna na njezina mnoga postignuća, koja uključuju i poziciju pomoćnice glavnog tajnika NATO za javnu diplomaciju i hrvatske ministrice vanjskih poslova. Želimo joj sve najbolje na novoj dužnosti predsjednice Hrvatske", rekao je ravnatelj Eugene Schmidt za televiziju KOB iz Albuquerqueja, najvećeg novomeksičkog grada.

Kolinda Grabar Kitarović četvrti razred srednje škole završila je u 1986. Los Alamosu kamo je otišla učeničkom razmjenom.

Kao kandidatkinja HDZ-a za hrvatsku je predsjednicu izabrana 11. siječnja, pobijedivši u drugom krugu izbora branitelja dužnosti Ivu Josipovića.

Pročitajte više