Kritičari pokopali novi Seinfeldov film: "Za koga je ovo napravljeno?"

Foto: Press

Novi film Jerryja Seinfelda, Unfrosted, o stvaranju Pop-Tartsa, dobio je gomilu negativnih kritika.

Seinfeldov redateljski prvijenac najavljen je kao komični pogled na ozbiljnije biografske filmove o brendovima, tip filmova koji je postao popularan posljednjih godina s filmovima poput Aira i Blackberryja. No, umjesto rekreiranja događaja iz stvarnog života, Seinfeldov film prikazuje bizarne, izmišljene trenutke.

Komičar je nedavno izazvao kontroverze nakon što je za New Yorker rekao da su televizijsku komediju uništili "ekstremna ljevica, politička korektnost te ljudi koji se toliko brinu hoće li uvrijediti druge ljude". Čini se da Unfrosted odgovara na ovo jer su mnogi kritičari rekli da je film pun nesputanih šala koje zasjenjuju priču.

Neki su kritičari bili blagonakloni prema filmu rekavši da je imao nekoliko doista smiješnih trenutaka. Unfrosted trenutno ima ocjenu na Rotten Tomatoesu od 42% i ocjenu publike od 53%. Unatoč tome, neki su kritičari uživali u filmu.

 

Guardianov filmski kritičar Peter Bradshaw rekao je da je film "pristojan i smiješan", a The New York Times odabrao je film kao svoj izbor kritičara za ovaj tjedan. U svojoj recenziji, Amy Nicholson je napisala: "Šale se šire tako brzo da nema vremena da se stvari uplijesne."

"Ovo je film napravljen za samo jednu osobu: Jerryja Seinfelda"

Međutim, većina kritičara nije bila tako velikodušna, a kolumnist Chicago Sun-Timesa Richard Roeper napisao je da je film "jedan od najgorih filmova desetljeća". William Bibbiani, kritičar za The Wrap, započeo je svoju recenziju: "Nova komedija Jerryja Seinfelda Unfrosted je impresivan film. Nije dobar film i nije smiješan film, ali ako pogledate prva tri sata na Netflixu i zatim ga zaustavite, ustanovit ćete da je nekako prošao samo jedan sat."

Filmski kritičar Telegrapha Tim Robey opisao je svoje iskustvo gledanja kao "bivanje zarobljenim u sobi za scenariste punoj ustajalog zraka". "Kada dođemo do 25. minute, a nijedna šala nije zaiskrila, sanjate o bijegu", rekao je.

Također, kritičari kažu da film žrtvuje priču zbog šala koje nisu dobre. Jedino što Unfrosted nudi su šale i gegovi, a njih, prema kritičarima, ima jako puno. Ross Bonaime, kritičar za Collider, napisao je da se bizarne priče u filmu koriste kako bi se izbacilo više šala i "apsurdna količina camea" umjesto da se ispriča zanimljiva priča.

"Kao da su Seinfeld i njegov tim smislili šale koje su željeli ispričati, a zatim stvorili slabašnu priču oko toga da ih sve sakupe", ustvrdio je. Danny Leigh, kritičar Financial Timesa, zaključio je svoju recenziju tvrdnjom da se čini da je film konstruiran za Seinfeldov vlastiti užitak.

"Kakva čudna mješavina nostalgičnih boomersa, mlađih od 12 godina i Seinfeldovih kompletista je ciljana publika za film koji izgleda poput komedije za djecu, ali s gegovima o opijanju Waltera Cronkitea? Onda ste shvatili šalu. Napravljena je za jedinu osobu na svijetu za koju je mogla biti napravljena: Jerryja Seinfelda. On još uvijek ne zna glumiti, a stvarno nisam siguran da zna i režirati, ali zna dar pravog autora da napravi film po svojoj slici", napisao je.

Pročitajte više