Sinoć je u Areni pjevala folkerica, a u Lisinskom Filharmonija. Pogledajte usporedbu

Foto: Index/Davor Puklavec/PIXSELL

ARENA Zagreb ovog je petka bila krcata. Razlog - turbofolk zvijezda Dragana Mirković. Istovremeno, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupale su Metaklapa i Zagrebačka filharmonija, ali uz puno manji interes gledatelja.

Dragana Mirković u Zagrebu slavi 40 godina karijere, a ovaj koncert bio je prvi od ukupno dva koliko će održati u Areni Zagreb. "Dobra večer, dragi moji, dobra večer, Zagrebe. Tako je divno vidjeti vas i biti s vama. Jedva sam čekala i radovala se ovoj večeri. Presretna sam i ispunila sam već svoj san.

40 godina je za nama, narode, ne mogu vjerovati. U tih 40 godina imamo puno predivnih pjesama, uspomena i ljubavi. Neki su se zbog Dragane Mirković i vjenčavali, to se i dan-danas događa", započela je koncert i dobila ovacije prepune Arene.

Na koncertu je ugostila Ivana Zaka (koji joj je zahvalio što mu je pomogla stvoriti karijeru) i Bobana Rajovića, a apsolutni delirij u zagrebačkoj Areni nastao je kad se folkerica spustila među publiku. Inače, folkerica je najavila da će prihode od koncerta donirati dječjem domu u Nazorovoj.

Neobična kombinacija klapske pjesme, klasične glazbe i heavy metala

S druge strane, u Lisinskom je Metaklapa uz pratnju Zagrebačke filharmonije publici predstavila neobičnu kombinaciju klapske pjesme, klasične glazbe i heavy metala. Naime, šesteročlana klapa izvodila je klasike Iron Maidena, čije su pjesme obradili na klapski način i na svom prvom albumu The Choir of Beasts.

Premda je koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bila ugodno popunjena, čini se da Zagrepčane ipak više privlače zvukovi turbofolka.

Pročitajte više