Američki predsjednik na udaru kritike: Trudnici zbog Obame zabranjen pristup bolnici

Foto: Instagram

TWITTER je planuo od kritika na račun američkog predsjednika nakon što su ovom društvenom mrežom počele kružiti fotografije trudnice na autobusnom stajalištu.

Naime, trudnica na fotografiji pola sata nije mogla ući u obližnju bolnicu jer joj je policija zabranila da prijeđe cestu zbog predsjedničke kolone koja je trebala proći tim dijelom grada.

"Ova žena je u trudovima, a ne može ući u bolnicu Cedars zbog Obame", napisala je ispod fotografije Carrie Clifford, a objava je izazvala lavinu negativnih komentara.

Na lokaciji se uskoro pojavio i reporter KNBC-ja Robert Kovacik koji je intervjuirao policajce koji su mu rekli da će ženu prebaciti u bolnicu "što je prije moguće".

"Izgleda da će kolona uskoro proći pa ćemo ponovno otvoriti prometnice, a potrudit ćemo se da ambulantno vozilo bude prvo kojem ćemo dopustiti prolaz", rekao je policajac, a glasnogovornik LAPD-a poručuju da policija nije znala za ozbiljnost situacije.

"Nije im dala do znanja da osjeća trudove niti da je situacija hitna. Čekala je, a njezin suprug samo je pitao kad će moći prijeći na drugu stranu. Ni on nije rekao da moraju u bolnicu. Tamo se zatekla i medicinska sestra koja je cijelo vrijeme bila uz nju. Nakon što je kolona prošla, otišla je u bolnicu i rodila bez ikakvih problema. Nije rodila na ulici ili nešto slično", poručuju glasnogovornici.

No, to nije primirilo tviteraše koji su dodali da svako ukazanje Baracka Obame paralizira promet te da su ceste ponekad zatvorene i po dva sata. Dodatni ih je razljutila i činjenica da se nije radilo o nekom važnom događaju već najobičnijem prikupljanju sredstava za predsjedničku kampanju.

Nezadovoljstvo su iskazali i stanovnici San Francisca gdje su zbog dolaska Obame odgođeni i brojni letovi u zračnoj luci.

"Napokon kod kuće, nakon dugog niza odgođenih letova zbog dolaska predsjedničkog zrakoplova. Hvala ti Obama", napisala je jedna korisnica Twittera.

Pročitajte više