Autor "Igre prijestolja" obratio se gledateljima koji bojkotiraju seriju zbog scene silovanja

Foto: Press

KRAJEM prošlog mjeseca mnogi su gledatelji, pa i oni najzagriženiji obožavatelji "Igre prijestolja", izjavili da su šokirali zbog scene silovanja Sanse Stark, koja je prikazana u šestoj epizodi pete sezone serije. Nekima je scena bila toliko uznemirujuća da su čak izjavili da odustaju od gledanja serije.

Brojna publika, kao i neki poznati kritičari, ali i slavne osobe, složili su se s izjavom Jill Pantozzi, urednice feminističke stranice The Mary Sue, koja je izjavila da više neće pisati o seriji jer je navedena scena bila "ne samo uznemirujuća nego i potpuno nepotrebna za razvoj priče". A sada se oglasio i autor serije, George RR Martin, koji je izjavio da je scena silovanja bila potrebna jer da bi bilo "strahovito nepošteno" da se ne prizna da je seksualno nasilje bilo prisutno u ratom razorenom društvu.

"Silovanje je, nažalost, još uvijek dio ratnih zbivanja. To nije nešto što ide u prilog ljudskoj rasi, ali ne možemo se praviti da ono ne postoji", rekao je Martin u intervjuu za Entertainment Weekly.

 

 

Pročitajte više