Badurina predstavio svoju crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta

Foto: Željko Badurina/Facebook

UMJETNIK Željko Badurina na svom je Facebook profilu predstavio svoje vizije crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Na njegovim fotografijama crkva ima i drugu svrhu, može postati prostrani noćni klub, ali može se koristiti i u neke druge namjene.

"Povjesničar Zvonko Maković je komentirao da crkva izgleda poput kasina, a ni meni nije puno dalje od toga s tim lusterima, samo joj nedostaje disko kugla na stropu", rekao je Badurina u razgovoru za Index.

Kad je riječ o namjeni crkve, on je vidi kao kasino, noćni klub i spa centar, ali najmanje kao crkvu.

"Dizajn je potpuno neprimjeren za namjenu te zgrade. Po meni bi interijer trebao biti u nekom kršćanskom duhu, skroman, asketski, a ovo je hohštaplersko pretjerivanje", naglasio je.

Crkva ga je podsjetila na predvorje jednog bečkog hotela, pa se na jednoj od fotografija vidi upravo to predvorje u kojem se svećenik javlja na telefon.

Podsjetimo, jedna od najvećih investicija u gradu Kninu izgradnja je Crkve visoke 30 metara i duge 80 metara, u koju će stati 1100 ljudi. Država je za izgradnju Crkve izdvojila 10 milijuna kuna, a to je tek pola potrebnog iznosa da bi crkva bila dovršena. Za unutrašnjost crkve zadužen je arhitekt Ante Vrban, koji je radio na više od 140 komercijalnih i stambenih projekata širom svijeta za klijente visokog profila.

Pročitajte više