Beogradski trio Repetitor na Liburnia Film Festivalu

Foto: PR

MLADI beogradski bend gostovat će na festivalu hrvatskog dokumentarnog filma u Ičićima.

Njihovu glazbu uspoređuju s ranom Nirvanom, s bendovima kao što su Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies i slični.

Već ih neko vrijeme nazivaju predvodnicima alternativne srpske scene, a definitivno su miljenici i širih prostora. Između pulskog Art & Musica i šibenskog Regius festivala, slušamo ih i na Liburnia Film Festivalu u srijedu 28. kolovoza povodom otvorenja festivala.

Repetitori su Milena Milutinović na bubnjevima, Ana-Marija Cupin na basu i vokalu te Boris Vlastelica na gitari i vokalu. Po godinama su bili djeca kad su 2008. izdali prvi album «Sve što vidim je prvi put», koji je odmah završio na vrhu glazbenih ljestvica. Producirao ga je Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara).

Sve što se zatim događalo bilo je munjevito kako Repetitorima i priliči te je trio u samo nekoliko godina svojom energijom oduševio scenu, prvo rodnog Beograda, potom Srbije, a sada i šire.

Njihov je drugi album  «Dobrodošli na okean» ostvario i veći uspjeh od prvoga, a na oba im je albuma uspjelo s lakoćom iznijeti sonično, visoku razinu energije, neorganiziranost usprkos repeticiji, te iskrene i lakonične stihove.

Pročitajte više