Bit će teško nadmašiti ovu grozotu od showa: One misle da će se udati za princa, a sve je hrpa laži

Screenshot: YouTube

"OVAJ nas je show rastužio", "'Želim se udati za Harryja je strašno, naravno" ili "Show je manipulativan i grozan, ali svejedno ga gledamo" samo su neki od naslova kojima je popraćena prva epizoda novog Foxovog realityja "I Wanna Marry Harry".

U pitanju je show u kojem se Amerikanke natječu za naklonost princa Harryja, a najuvrnutije u cijeloj priči jest da princ Harry nije stvarni princ Harry, a da djevojkama to nitko nije rekao, navodno.

Kad je Fox najavio seriju prije gotovo dva mjeseca, mogli smo pretpostavljati koliko će to sve skupa ustvari grozno biti, a čini se da su se svačija očekivanja ostvarila, barem sudeći prema apsolutno ujednačenim recenzijama prve epizode.

Primjerice, Jezebel piše da bi se show, u kojem je 12 djevojaka odletjelo u Veliku Britaniju gdje su u dvorcu upoznale lažnog princa Harryja (u pitanju je glumac po imenu Matt), trebao zvati "O moj bože, neugodno mi je". "Djevojke nisu totalne glupače, samo su otvorenog uma. A producenti su napravili sve da ih prevare, od dvorca, skupocjenih automobila, sluga. Ali valja naznačiti da Matt niti u jednom trenutku ne objašnjava zašto se pretvara da je princ Harry. Niti u jednom trenutku nitko nije rekao da će on dobiti 100.000 dolara ako uspješno prevari ove djevojke ili tako nešto. On se ponaša kao pravi princ, pazi na ponašanje za stolom, igra polo, bavi se mačevanjem i tu je još hrpa drugih detalja kojima ga se prikazuje kao princa. Morate se pitati zašto? On tvrdi da je motivacija da upozna 'onu pravu', ali kako bi bilo tko to mogao shvatiti ozbiljno?", stoji u članku.

U prvoj epizodi natjecateljice i "Harry" bili su na maskiranom balu, a interakcija između njih u najmanju je ruku čudna. Kad ga djevojke pitaju neke osnovne stvari o njemu, on ne laže, samo izbjegava odgovore pa na, primjerice, pitanje o svojem imenu odgovara: "Možeš me zvati kako god želiš".

"I iako su natjecateljice ponekad glasne, većinom blesave, grozan je osjećaj gledati kako ih se nasamaruje. Da, stavile su se same u tu poziciju, ali gledati njihov bezgranični optimizam baca u depresiju. Naravno, nije prvi put da reality ismijava pretjerano entuzijastične žene, ali grozno je znati da je ideja showa da sudionice budu emotivno slomljene", piše Jezebel.

Ipak, što će se točno dogoditi možemo samo pretpostavljati: producenti showa tvrde da će u velikom finalu biti otkriveno da je Matt ustvari pravi "ulov", što bi valjda onda sretnicu koju odabere trebalo utješiti kad sazna da ipak neće postati princeza.

Pročitajte više