Bivša žena Stephena Hawkinga zabranila scene seksa u filmu o njegovom životu

Screenshot: YouTube

BIOGRAFSKI film o životu Stephena Hawkinga, "The Theory of Everything", prati život slavnog fizičara otkad je u dobi od 21. godine počeo osjećati prve simptome bolesti, ali paralelno s tim ostvarivati i prve velike akademske uspjehe.
 
Važan dio filma je i njegov odnos s Jane Wilde, tadašnjom studenticom umjetnosti u koju se Hawking zaljubio na Cambridgeu. Jane je kasnije, 1965. godine, postala i njegova
(prva) supruga s kojom je dobio troje djece, a razveli su se 1995. godine.
 
Film, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Toronto International Film festivalu, u kina je izašao 7. studenog ove godine.

Radnja filma najvećim se dijelom temelji na memoarima Hawkingove prve žene Jane, pod nazivom "Travelling to Infinity: My Life with Stephen", a režiser, James Marsh, želio je u filmu tako prikazati što detaljnije i njihovu ljubavnu priču, posebno seksualni aspekt iste.
 
Međutim, Jane Wild usprotivila se takvom pristupu i zabranila da se u filmu "prelaze granice".
 
"To je jedna od onih... prepreka koje se pojave kada radiš film o ljudima koji su još živi. Postoje tako granice koje treba poštovati, a Jane je jasno dala do znanja da se snažno protivi istraživanju seksualnosti u njihovoj vezi", rekao je Marsh, prenosi Huffington Post.
 
Marsh navodi da je tako odlučio uzeti u obzir naputke koje mu je dala Jane, unatoč tome što je želio istražiti upravo kako je Hawkingova bolest utjecala na njihov seksualni život.
 
Inače, sam Stephen Hawking nije bio "ludo entuzijastičan" u pogledu filma. Huffington Post donosi razgovor s Hawkingom i njegovu reakciju na film "The Theory of Everything". Intervju možete pogledati ovdje.
 

Pročitajte više