Bizaran prijedlog pastora: Istjerajte homoseksualnost iz vaše djece batinama

IAKO je dosad već bilo prilično bizarnih argumenata u korist borbe protiv homoseksualnih brakova, jedan pastor iz Sjeverne Karoline, tu je bizarnost doveo do jedne sasvim nove razine.

Kako prenosi Jezebel, pastor Sean Harris iz baptističke crkve u Fayettevilleu, ima vrlo jednostavnu metodu sprečavanja gay brakova – ukoliko sumnjate da je vaše dijete gay, samo ga prebijte na mrtvo ime. Zatim mu recite kako ga, ukoliko se ne odrekne svoje homoseksualnosti, Bog više neće voljeti, jer je to protivno njegovoj volji.

Nadalje, imao je što reći i o lezbijstvu: "Ukoliko se vaša kći počne ponašati previše muški, pozovite je na razgovor i recite: "O ne, dušo. Nećeš. Ponašat ćeš se kao djevojka i govorit ćeš kao djevojka i oblačiti se kao djevojka i mirisati kao djevojka. I to znači da ćeš biti prekrasna."

Naravno, njegovi zanimljivi prijedlozi, javnost su ubrzo digli na noge pa su tako neki mještani odlučili pozvati socijalnu službu na jedan od njegovih izlaganja u crkvi kako bi upozorili roditelje da takve radikalne prijedloge ipak izbjegnu provesti u praksi.

Harris se nakon kritike u medijima odlučio ispričati i objasniti svoje stavove, ali njegova isprika nije naišla na razumijevanje zgrožene javnosti.

Pročitajte više