Bliži se kraj popularnih serija: Što nas očekuje u finalu "Sinova anarhije" i "Boardwalk Empirea"?

Foto: Press

AUTORI i producenti hvaljenih serija "Boardwalk Empire" i "Sinovi anarhije" spremni su za prikazivanje posljednje sezone, piše Variety.

Upozoravamo vas da se u nastavku teksta nalaze spoileri. 


Fanovi imaju velika očekivanja od finalnih epizoda obje serije, a to stvara dodatan pritisak. "Sjajan završetak ostaje s vama, rezonira. To je nešto toliko moćno i može vas natjerati sjednete s prijateljima i razgovarate o tome što to sve znači, koje su dublje implikacije", kaže izvršni producent "Boardwalk Empirea" Terence Winter.



Kako bi se povećao intenzitet u finalnoj epizodi, radnja će u premijeri sezone "skočiti" za sedam godina, u 1931. godinu i pratiti Nuckyja Thompsona (Steve Buscemi) na početku Velike Depresije i njegovo suočavanje s razornim učinkom alkohola na slomljenu populaciju.

"Ove godine, Nucky će svjedočiti onome što je skovao zahvaljujući svom stilu života. Uvijek samo želio istraživati učinke Nuckyjevog posla. Imao sam završetak za njega od samog početka. Sada znam do zadnjih detalja kako će se sve dogoditi", kaže Winter.

Isto ne može reći Kurt Sutter, autor serije "Sinovi anarhije". Sutter je nedavno priznao da završava pisanje sedme epizode posljednje sezone, da su sve karte još uvijek otvorene i kako još uvijek nije siguran što će se dogoditi njegovim likovima. Međutim, otkrio je u kojem će smjeru ići radnja.


Jax Teller (Charlie Hunnam) potonut će na nove dubine nakon ubojstva svoje žene Tare (Maggie Siff) u finalu šeste sezone.

"Razina nasilja bit će veća. Osjećat ćete kako je u pitanju nasilna sezona zbog Jaxovog emotivnog stanja", kaže Sutter. Finale će donijeti konačni obračun između Jaxa i njegove moćne majke Gemme koja je ubila Taru.

Sutter je često naglašavao kako je radnja Shakespeareovog Hamleta bila okosnica za "Sinove anarhije", ali kaže kako završetak neće nalikovati onome u slavnoj drami: "Likovi neće ležati na hrpi, natopljeni krvlju i otrovom. Bitno je ostati vjeran likovima, priči i pustiti da se stvari razviju na normalan način. Ne pišem na način da stvaram nešto epsko ili manipuliram pričom. Sve mora završiti na jedini način na koji može završiti".

 

 

Pročitajte više