Bono priznao: Možda više nikada neću moći svirati gitaru

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRONTMAN grupe U2, Bono, objavio je detaljan post o protekloj godini, u kojem se osvrnuo i na svoju ozljedu te obznanio da je povreda ruke teža nego što se mislilo da je, te da postoji šansa da više neće moći svirati gitaru.
 
"Oporavak teče teže nego što sam očekivao... Dok ovo pišem, još uvijek ne znam hoću li ikada više moći svirati gitaru. No, bend me podsjetio da ni oni, a ni zapadna civilizacija, ne ovise o tome...", napisao je, između ostaloga, Bono u svojoj objavi.
 
Bono je ozljedu ruke zaradio kada je u studenom prošle godine pao s bicikla u Central Parku. Ozljeda je zahtijevala operaciju, a nakon operativnog zahvata koji je trajao više od pet sati, ispostavilo se da je ozljeda ozbiljnija nego što se mislilo.
 
Operacijom je saniran lijevi lakat, a kost slomljene ruke učvršćena je metalnim pločicama, te su liječnici najavili dugotrajnu fizikalnu terapiju. 
 
"Bono je na fizioterapiji u Dublinu, a kako bi održao zglobove aktivnim vježba dvaput dnevno te se praktički ne može pomaknuti idućih nekoliko mjeseci kako bi sve moglo zacijeliti", rekao je u intervjuu gitarist U2-a, David Howell Evans, poznatiji kao The Edge.
 
Bono je rekao da se nezgode uglavnom ne sjeća, no za nju krivi isključivo sebe.
 
"Onesvijestio sam se i nemam pojma kako sam završio u bolnici. Otkazao sam zasada sve javne nastupe i odlučio da mi ovo pismeno obraćanje bude jedina komunikacija s javnošću u prvoj polovici ove godine", rekao je 54-godišnji Bono i dodao da mu je, osim ruke, ramena, lakta i lica, najviše ipak povrijeđen "irski ponos" jer je, kako navodi, toga dana, kad se ozlijedio, ispod trenirke nosio žuto-crne Lycra biciklističke hlače:
 
"Lycra, da. To baš i nije rock'n'roll".

Pročitajte više