Braća Coen rade na novoj glazbenoj komediji

Foto: JLP

POZNATI filmski redateljski dvojac, braća Joel i Ethan Coen otkrili su za časopis "Vulture" da rade na dva projekta, od kojih je jedan nova glazbena komedija.

Njihov posljednji film "Inside Llewyn Davis" bavi se folk scenom 1960-ih godina u njujorškom Greenwich Villageu, a na tom filmu braća su se ponovno udružila s T-Bone Burnettom koji je producirao hit soundtrack za njihov film iz 2000. "Tko je ovdje lud?" (O Brother, Where Art Thou?).

Film "Inside Llewyn Davis" je zasnovan na knjizi 'The Mayor Of MacDougal Street', posthumnoj biografiji Davea Van Ronka, kultnog američkog folk glazbenika iz šezdesetih koji je bio vezan uz karijere Bob Dylana i Joni Mitchell. Fokusira se na izmišljenog folk pjevača po kojem se film zove, nespretnjakovića koji pokušava dobiti svoju veliku priliku. U filmu glume brojne glazbene zvijezde poput Justina Timberlakea, Carey Mulligan i Oscara Isaaca.

Joel Coen prije nekoliko je tjedana na upit novinara imaju li braća želje režirati pravi mjuzikl, odgovorio da je "Inside Llewyn Davis" najbliže pravom mjuziklu koji će ikada napraviti.

"Naravno, u njemu ima muzike koliko i u pravim mjuziklima", rekao je.

Ali manje plesa, dodao je Ethan prije velikog otkrića: "Ali jedna od dvije stvari na kojima upravo radimo, nije mjuzikl 'per se'......

Ali, sadrži ono što bi se moglo smatrati više tradicionalnim glazbenim brojevima", dodao je Joel.

Stvari je pojasnio Ethan, otkrivši na kraju da se radi o glazbenoj komediji.

Potencijalni projekt trebao bi biti smješten u svijetu opere, dok drugi projekt zauzima mjesto u antičkom Rimu.

Jedina stvar koju su braća zagarantirala jest da koji god idući projekt naprave, u njemu neće biti mačaka.

"Uvijek bezbrižno napišete gluposti, a onda na kraju otkrijete da je to gnjavaža za realizirati", požalio se Joel.

"U 'Inside Llewyn Davis' bezbrižno smo napisali da je mačka u svim tim scenama. Onda smo došli na set, a znate, mačke su veliki gnjavatori. A u tome nema ništa zabavno", ustvrdio je.

Koliki su gnjavatori, Joel je to pojasnio opisom kako su radili.

"Imate mnogo mačaka na setu. Oh, ona mačka ne želi odraditi scenu? Pokušaj s onom, možda će ona to napraviti", rekao je, dodajući: "I onda čekate dok to ne napravi ili dok ne kažete sami sebi, k vragu, neće to napraviti i smislite nešto drugo".

Pročitajte više