Britanac tvrdi kako mu je uteg pao na metak koji je potom eksplodirao i ranio ga



NEIMENOVANI britanski dizač utega navodno si je prostrijelio rame nakon što mu je uteg pao na metak. Policija sumnja u njegovu neobičnu priču, ali tvrde kako takav scenarij nije nemoguć.

Naime, 56-godišnji muškarac tvrdi kako je u svom domu dizao utege kad mu je jedan ispao direktno na metak koji je potom eksplodirao, piše The Press Herald. Policajci nisu našli pušku niti bilo kakvo vatreno oružje u kući, a susjedi tvrde da nisu vidjeli nikog da napušta njegov dom.

Muškarac je svoj iskaz dao policiji nakon što je hospitaliziran, a liječnici tvrde da će mu se rame oporaviti za nekoliko mjeseci. Nepoznato ostaje kako su se ova dva "oružja" našla na istom mjestu niti zašto muškarac drži metke iako nema vatreno oružje.

Zašto njegova priča može biti istinita?

Kad se jednom ispali iz pištolja, metak funkcionira slično kao i vatromet. Povlačenjem okidača povlači se opruga koja prilikom otpuštanja poput čekića udara stražnji dio metka i time aktivira malu eksploziju koja pokreće metak kroz cijev oružja. Na sličan način udarac teškog utega, koji je također napravljen od kovine, može izazvati iskru koja pokreće metak.

Pročitajte više