Business Insider: "Ovo su top turističke destinacije u 2015., a Slovenija je nova Hrvatska"

Foto: Shutterstock

NA LISTI koja se sastoji od 23 destinacije koje morate posjetiti u ovoj godini, Business Insider naveo je i vožnju Dunavom te spomenuo i Hrvatsku, ali u sljedećem kontekstu: "Ljubljana, odnosno Slovenija, postat će nova Hrvatska". Svoju su preporuku, odnosno usporedbu, opravdali činjenicom da je Ljubljana, kako navode, jedan od najjeftinijih europskih gradova te da je sama Slovenija još relativno neotkrivena turistička destinacija.
 
Business Insider opisuje Sloveniju kao malu zemlju, smještenu između Italije, Hrvatske, Mađarske i Austrije, s odličnom kuhinjom, povijesnim gradovima i predivnim pejzažima. Dodaju i to da je Ljubljana jedan od najviše podcijenjenih europskih gradova, s obzirom na to da obiluje povijesnim znamenitostima Starog grada, prelijepim mostovima, dvorcima i tornjevima.
 
Na listi se nije našla Hrvatska, barem ne kao top ovogodišnja destinacija, no spomenuta su putovanja europskim rijekama, među kojima je i Dunav, a navedeno je i to da je Hrvatska ostvarila pravi turistički boom nakon što je u njoj snimana serija "Igra prijestolja". A na temelju usporedbe sa Slovenijom, da se zaključiti da naša zemlja prema mišljenju redakcije Business Insidera nije "neotkrivena destinacija" te da već ima svoje mjesto na turističkoj karti svijeta. 
 
 
A osim Ljubljane i Dunava, na listi hit destinacija za 2015. su još i Japan, Lima (Peru), Norveška (za Elsine obožavatelje u potrazi za Arendelleom), Iran, Namibija, Canberra, Berlin, koji je opisan kao "najhipsterskiji europski grad", otok Palawan (Filipini), Vilnius (Litva) te Denver, uz kojega stoji da je nova top destinacija za "rekreativne korisnike marihuane".
 
Listu upotpunjavaju i Južna Afrika, Firenca, Curacao (Karibi), Hainan (Kina), Baskija (španjolska i francuska), Tasmanija (Australija), Queens (New York), Rio de Janeiro, koji će 2016. ugostiti Olimpijske igre, Sjeverna Irska, za obožavatelje "Igre prijestolja" (predviđaju isti uspjeh u turizmu zbog popularne serije kao što je, po njihovu mišljenju, pošlo za rukom i našoj zemlji), Pittsburgh (Pennsylvania) te Myanmar.
 
 
 
 
 

Pročitajte više