"Čudo" i u Dubrovniku: Oživio kip Orlanda, zamahnuo mačem i ne prestaje svijetliti!

Foto: Dubrovački Dnevnik

"DESETINE Dubrovčana i stotine turista s kruzera koji su se u tom trenutku našli ispred Crkve sv. Vlaha bili su istinski šokirani kada je danas u 13:45 kip Orlanda u jednom trenutku iznenada oživio, odlučno zamahnuo mačem, što je stvorilo zvuk sličan udaru groma! Tada je, neobjašnjivo, kip iznenada počeo i svijetliti, tvrde očevici", piše Dubrovački Dnevnik.



"Bilo je nevjerojatno! Zamahnuo je mačem, zamalo me udario po glavi, no uspio sam se izmaknuti. I onda ta svjetlost! Pogledajte kako svijetli i sada, ovo je čudo! Vidio sam čudo u Dubrovniku!", rekao je John iz Irske.



"Kada me je pogledao onim živim očima, ma mog'o me i onim mačem, ne bih se najedila na njega. On je živ! Vjerujte, Orlando je živ! Ima srce, uvijek sam mu to vidila u onijem očima! Zato sjaji njegovo kameno srce", ispričala je Dubrovkinja Judita, vidno još uvijek pod dojmom ovog ukazanja.



Naravno, riječ je o još jedno šali na račun svijetlećeg Gospinog kipa u Međugorju, ali neki bi rekli i da ništa ne može nadjačati komičnu stranu izvorne priče.

Pročitajte više