Dijete kojima su holivudski frikovi riskirali zdravlje: Ekstremno, učinkovito i opasno

Foto: Press/JLP/Getty Images/Twitter

KADA su se prije nekoliko mjeseci pojavile fotografije mršavog i iscrpljenog Matthewa McConaugheyja, mnogi su se zapitali što se dogodilo s nekadašnjim holivudskim ljepotanom i je li pretjerao u pripremama za ulogu u filmu "The Dallas Buyers Club".

Međutim, kada vam na računu završi 20 ili više milijuna dolara, nije teško odgonetnuti odakle dolazi predanost svih onih koji su se za potrebe filma nerijetko igrali s vlastitim zdravljem.

S druge strane, kod mnogih glumaca s ove liste, novac nije glavna motivacija, ali ne smijemo zaboraviti da ekstremne transformacije ne pokazuju samo predanost već glumce često stavljaju i u uži izbor onih koji bi se s dodjele mogli vratiti sa zlatnim kipićem u rukama.

U svakom slučaju, njihove su vam uloge vjerojatno poznate, ali možda i ne ono kroz što su morali proći da bi u samo nekoliko mjeseci smršavili ili nabili pet, deset, a ponekad i trideset kilograma.

Jared Leto


Film: Chapter 27

Nabio: 30 kg

Što je jeo: Iako film nije vrijedan pažnje, ljubimac emo djevojčica, Jared Leto, za ovu se ulogu uprasio i nabio respektabilnih 30 kilograma. Svi oni koji sanjare o oblinama trebali bi pokušati s njegovom "Mark David Chapman dijetom" koja se sastoji od shakea u kojem se nalaze sladoled, maslinovo ulje i umak od soje.


Međutim, trebali bi pripaziti jer Jared Nije zaradio samo negativne kritike već i giht. Glumac se nakon uloge odlučio na mršavljenje i tvrdi da skoro 10 dana nije pojeo ni zalogaj, a to mu je vjerojatno pomoglo da u filmu "The Dallas Buyers Club" izgleda kao kostur.

50 Cent


Film: Things Fall Apart

Izgubio: 24 kg

Što je jeo: 50 Cent spada u kategoriju (wannabe) glumaca koji su mršavjeli bez razloga. Naime, njegov film "Things Fall Apart" u kojem glumi igrača američkog nogometa koji je obolio od raka, nije naišao na pozitivne kritike. Međutim, reper je bio predan jer na ulogu je pristao kako bi odao počast prijatelju koji je umro od iste bolesti.

Uglavnom, njegova se dijeta svela na puno tekućine i višesatno vježbanje.

Michael Fassbender

Film: Hunger
Izgubio: 15 kg

Što je jeo: Prehrambeni režim Michaela Fassbendera ne zvuči toliko ekstremno. Naime, smršavio je zahvaljujući dugim šetnjama na koje je svakodnevno odlazio, a pomogle su mu i lekcije joge Jerry Hall koje je pronašao na DVD-u koji je netko slučajno ostavio u njegovom stanu.

Naravno, valja spomenuti i kako mu se večera sastojala od jedne male konzerve sardina.


Rob McElhenney

Serija: It's Always Sunny In Philadelphia
Nabio: 23 kg

Što je jeo: McElhenneyja je zasmetala činjenica da glumci u američkim serijama iz sezone u sezonu postaju sve ljepši pa je odlučio krenuti drugim putem. Međutim, brza hrana nije bila rješenje u njegovom slučaju. Svakodnevno je unosio 5000 kalorija normalne, zdrave hrane.

Renee Zellweger

Film: Dnevnik Bridget Jones
Nabila: 14 kg

Što je jela: Pizza i krafne činile su velik dio njezine prehrane. No, iako se uspješno udebljala, tvrdi da se cijelo vrijeme osjećala užasno nezdravo. Stoga je za drugi dio filma kontaktirala nutricionista koji joj je pomogao da kilograme nabaci na zdrav način.

Christian Bale

Filmovi: The Machinist i Batman Begins
Izgubio i nabio: 28 kg i 27 kg

Što je jeo: Kralj transformacija na velikom platnu svakako je Christian Bale čije su neprestane oscilacije u tjelesnoj težini neizostavni dio svake liste. Za ulogu Trevora Reznika izgladnjivao se kavom i jednom jabukom dnevno što je u konačnici zabrinulo i njegovog liječnika koji mu je sugerirao da hitno prestane s ovom dijetom. Kako bi se osigurao od vanjskih utjecaja, izbjegavao je druženja.


Čim je završio sa snimanjem, nabio je 27 kilograma jedući kruh i tjesteninu, ali tu su i iscrpni treninzi kojima se doveo u savršenu formu.

Anne Hathaway

Film: Jadnici
Izgubila: 11 kg

Što je jela: Vogue piše kako je Anne svoju prehranu svela na dva kolačića od zobenih pahuljica dnevno, a namjera joj je bila izgledati "kao da umire". Svi oni koji su imali prilike pogledati "Jadnike", znaju da je u svojoj namjeri itekako uspjela.

Hilary Swank

Film: Djevojka od milijun dolara
Nabila: 8 kg (mišića)

Što je jela: Njezina dijeta na prvi pogled ne zvuči toliko opasno. Naime, trudila se da svakih sat i pol jede te da svake noći spava barem devet sati. Naravno, tu su i iscrpni treninzi, a u organizam je svakog dana unosila 210 grama proteina. 

Russell Crowe


Film: Body of Lies
Nabio: 28 kg

Što je jeo: Kolači, slatkiši i cheeseburgeri zaslužni su za tjelesinu koju je pokazao glumeći Eda Hoffmana, agenta CIA-e. Neki bi bezobrazno mogli reći da se nakon ovog filma više nikada nije ni vratio u formu.

Matthew McConaughey


Film: The Dallas Buyers Club
Izgubio: 13 kg

Što je jeo: Trinaeast kilograma možda ne izgleda toliko puno, ali fotografije iscrpljenog glumca pokazale su da je to bilo i više nego dovoljno. McConaughey tvrdi da je uglavnom konzumirao tekućinu i trenirao toliko da se, kako on kaže, "tijelo hranilo samim sobom". Ipak, valja spomenuti i da je glumac zbog ekstremne dijete u jednom trenutku zamalo izgubio vid.


Beyonce

Film: The Dreamgirls
Izgubila: 9 kg

Što je jela: Iako ju je FirstWeFeast uvrstio na svoju listu, u slučaju Beyonce ne možemo govoriti o "nevjerojatnoj transformaciji" koliko vraćanju u formu.

Uglavnom, pjevačica se za ovu ulogu "pročistila" kombinacijom limunova soka, cayenne papričica i sirupa od javora, a da ne bi previše iscrpila organizam, konzumirala je i povrće.

Matt Damon

Film: Courage Under Fire
Izgubio: 22 kg

Što je jeo: Dijeta Matta Damona u isto vrijeme djeluje dobro i poremećeno. Naime, jeo je uglavnom pileća prsa, bjelanjke i jedan pečeni krumpir dnevno, bez ulja i soli, što i ne zvuči toliko loše. S druge strane, pio je ogromne količine kave i pušio "k'o Turčin", a svakog je dana trčao oko 20 kilometara.

Sve je to dovelo do oštećenja nadbubrežnih žlijezda zbog čega je dva mjeseca morao uzimati lijekove.

Orson Welles

Film: Građanin Kane
Izgubio: 22 kilograma

Što je jeo: U današnje vrijeme mnogi zaboravljaju da je legendarni Orson Welles morao smršavjeti kako bi mogao glumiti mladog Charlesa Fostera Kanea. Njegova se dijeta sastojala od soka od naranče, kuhanih jaja i salate.


Robert De Niro

Film: Razjareni bik
Nabio: 31 kg

Što je jeo: De Niro je isprva trenirao kao luđak kako bi došao u formu, a pravi Jake LaMotta tvrdi da je glumac bio neopisivo predan te ga svrstava među 20 najboljih boksača srednje kategorije. Međutim, sve se to promijenilo u naredna četiri mjeseca kada je De Niro natukao preko 30 kilograma putujući Sjevernom Italijom i Francuskom i prežderavajući se tjesteninom. Sa 66 kilograma, došao je na 97.

Tom Hanks

Film: Cast Away
Izgubio: 25 kg



Što je jeo: Pripremajući se za ulogu Chucka Nolanda, Tom Hanks se podvrgnuo strogoj dijeti i treninzima. Prvo su snimljeni dijelovi filma u kojima je 25 kilograma "civiliziraniji", a zatim je snimanje pauzirano na period od gotovo godinu dana kako bi Hanks bio uvjerljiv u ulozi modernog Robinsona koji jede uglavnom ribu i pije kokosovo mlijeko.

Izbacio je kavu i zamijenio je čajevima, pio puno vode i kokosova mlijeka, jeo ribu i povrće, a tvrdi kako je svoj ručak vrlo često mogao držati na dlanu. Uz sve to, svakog je dana trenirao dva sata. Valja podsjetiti i kako je za "Philadelphiju" izgubio 11 kilograma.

Pročitajte više