Dramatični prizori obišli svijet: Ovako izgleda dvoboj između zmije i krokodila

Foto: Twitter

GOLEMI vodeni piton progutao je jedan metar dugog slatkovodnog krokodila nakon epskog dvoboja koji su snimili šokirani slučajni prolaznici na jezeru Moondarra u blizini australskog grada Mount Isa ove nedjelje.

Tiffany Corlis snimila je spomenuti dvoboj. Bila je u blizini jezera kad su joj na nesvakidašnji prizor ukazali kanuisti koji su se tamo našli. Do trenutka dok je ona počela gledati što se događa zmija je već omotala svoje tijelo oko krokodila i počela ga daviti.

"Na početku se krokodil opirao, pokušavao držati glavu iznad vode i preživjeti. Ali s vremenom ste točno mogli vidjeti kako su oboje oslabjeli. Na kraju je krokodil odustao. U tom trenutku zmija kao da se na kratko odmarala ili skupljala snagu i onda ga počela gutati", ispričala je, prenosi Sydney Morning Herald.

Stručnjak za zmije sa Sveučilišta Queensland, Bryan Fry, kaže da to nije nimalo neuobičajeno: iako se često ovakve zmije okomljuju na manji plijen, slatkovodni krokodili su im laka meta: "Opasnije ih je loviti, ali lakše im se prišuljati. Problem je u tome da tad riskiraju biti ozlijeđene ili ubijene pa moraju biti oprezne". Dodao je i da je ovakav plijen puno teže svladati pa su nakon toga sami napadači ranjiviji i mogu sami postati lovina.

Druga svjedokinja ovog dvoboja kazala je da je bitka trajala otprilike pet sati.

Pročitajte više