Duran Duran početkom ljeta objavljuju live album zajedno s dokumentarcem s turneje



GRUPA Duran Duran za sve svoje fanove početkom ljeta odlučila je objaviti jednu poslasticu. Naime, riječ je o live albumu "A Diamond In The Mind, Duran Duran - A Performance", snimljenom 16. prosinca 2011. godine u Manchesteru. Album su snimili tijekom turneje "All I Need Is Now" na kojoj su snimili i svoj istoimeni posljednji studijski uradak. Osim live koncerta, na DVD izdanju će se naći i dokumentarni film snimljen tijekom turneje 2011. godine, a autori filma su Gavin Elder te James Tonkin. Zasad se još ne zna točan datum izlaska DVD-a.



Engleski rock bend Duran Duran svoju karijeru je započeo 1978. godine, a jedan su od bendova koji je obilježio rock osamdesetih te se generalno smatraju djelom nove romantične scene zajedno sa Spandau Balletom. Tijekom karijere snimili su 14 albuma, prvi im je bio "Duran Duran! 1981. godine, a posljednji studijski album "All I Need Is Now" 2010. godine. Bend predvodi vokalist Simon Le Bon.

Na pop sceni su postali upamćeni i po videospotu iz 1981. godine za pjesmu "Girls On Film", koja je zbog golišavih djevojki bio zabranjen za emitiranje na BBC-u te cenzuriran na MTV-u. Povodom obljetnice tog spota, dečki su snimili i jedan eksplicitniji spot 2011. godine za pjesmu "Girl Panic" zajedno s top modelima poput Naomi Campbell te suprugom Simona Le Bona, Yasmin.

Pročitajte više