Evo što poslodavci stvarno gledaju u vašem životopisu tih šest sekundi koje vam posvete

Foto: The Ladders

IAKO nikad ne možemo sa sigurnošću znati zbog čega nismo dobili posao nakon razgovora s poslodavcem, nova studija mogla bi ponuditi neke moguće odgovore.

Prema novom istraživanju internetske stranice The Ladders, koja se bavi spajanjem nezaposlenih i poslodavaca, ovi potonji provedu u prosjeku šest sekundi gledajući vaš životopis te zatim određuju uklapate li se ili ne u njihov plan.

Za izradu njihove studije koristile su se tehnikom "eye trackinga", to jest praćenjem pokreta oka, na 30 poslodavaca tijekom perioda od deset tjedana kako bi zabilježili i analizirali na što se i kako dugo netko usredotočuje pri apsorbiranju informacija i izvršavanju zadatka.

U to kratko vrijeme koje će provesti proučavajući vaš životopis, poslodavci će se koncentrirati na vaše ime, trenutnu titulu i radno mjesto, početak i kraj rada na njemu, te prethodnu titulu i radno mjesto, početak i kraj rada na njemu i edukaciju, piše Business Insider.

Na dva su priložena životopisa pokazana mjesta na kojima se pogled poslodavca najviše zadržava, a jasno je kako je desni promatran temeljitije nego lijevi jer je jasnije i konciznije sastavljen.

Uzme li se u obzir veoma kratko vrijeme u kojem trebate ostaviti dobar dojam na poslodavca, iz The Laddersa poručuju da životopis mora biti sastavljen jasno, smisleno i u vizualnoj hijerarhiji, a nikako ne biste trebali dodavati bilo kakve nepotrebne elemente koji bi mogli odvlačiti pažnju.

Pročitajte više