Evo zašto ne treba slati terorističke prijetnje zrakoplovnim tvrtkama

Foto: Twitter

KORISNICA Twittera Sarah, koja stoji iza računa @queendemetriax danas proživljava jedan od najuzbudljivijih dana u svojem životu.

A to može zahvaliti svojoj "šali", odnosno tweetu koji je napisala označivši u objavi American Airlines. U njemu je stajalo: "Pozdrav, moje je ime Ibrahim i iz Afganistana sam. Dio sam Al Qaide i 1. lipnja napravit ću nešto stvarno veliko, bok".

On je izazvao puno više pažnje nego što je to 14-godišnjakinja mogla misliti te joj je uskoro stigao odgovor u kojem je stajalo: "Sarah, ovakve prijetnje uzimamo jako ozbiljno. Tvoja IP adresa i ostali detalji bit će proslijeđeni tvrtki za sigurnost i FBI-ju".

Nakon toga Sarah je objavila niz tweetova u kojima je jasno dala do znanja da ju je uhvatila panika. Evo samo nekih od njih:

O jebote, samo sam se šalila

Žao mi je sad sam uplašena

Šalila sam se i to je bila moja prijateljica, ne ja, uzmite njezinu IP adresu, ne moju

Šalila sam se, ja sam samo djevojka, molim vas

Roditelji će me ubiti, ako mi ovo kažem, o moj bože, molim vas

Imam jebenih 14 godina, zašto misle da bih raznijela avion, samo sam glupa.

Ali, nije joj dugo trebalo niti da nađe pozitivnu stranu u svemu što se događa:

Zašto bih raznijela jedan od vaših aviona, imam svoj

Vau, zbog ovog sam došla na tisuću sljedbenika

Ok, danas je vrhunac mojeg boravka na Twitteru.

Nakon što se neko vrijeme nećkala jer "možda skupi još sljedbenika", Sarah je tweet koji ju je uvalio u probleme izbrisala, ali se na njezinu profilu još uvijek mogu pronaći njegovi screenshotovi nastali jer se priča gotovo trenutno počela širiti ovom društvenom mrežom.

Gawker ipak napominje da je glasnogovornik Twittera kazao da zrakoplovna tvrtka nipošto ne može imati informacije koje tvrde, jer su u pitanju "detalji koje može zatražiti samo policija".

Pročitajte više