Fanovi "Simpsona" razočarani "velikim otkrićem" u novoj sezoni

Foto: Press

ODMAH na početku upozorit ćemo vas da ne čitate dalje ako niste pogledali posljednju epizodu.

O smrti jednog od likova u 26. sezoni kultne animirane serije "Simpsoni" pričalo se mjesecima, a to je svakako doprinijelo velikim očekivanjima fanova.

Međutim, čini se da je "veliko otkriće" sve samo ne veliko i zanimljivo - barem što se fanova tiče.

Naime, scenaristi su u prvoj epizodi nove sezone "pokopali" Krustyjevog oca, rabina Hymana Krustofskog koji se od sina oprostio riječima: "Mislim da si eh..."

Inače, riječ je o liku koji se rijetko pojavljivao u seriji pa nije posebno iznenađenje što su pompozne najave "dočekane na nož" kao najobičnija navlakuša.

"Ne mogu vjerovati da su ubili lika koji se pojavio u samo nekoliko epizoda, a već mu neko vrijeme glas ne daje originalni glumac", "Ako je to lik kojeg su odlučili ubiti, onda je ovo bilo apsolutno gubljenje vremena", "Ubijte pravog lika", samo su neki od komentara koji su preplavili društvene mreže.

Podsjetimo, producent Al Jean svojevremeno je najavio odlazak "omiljenog lika", ali nedugo nakon što su se pojavila nagađanja kako je riječ o Krustyju, Jean je za Entertainment Weekly izjavio da neće ubiti Krustyja jer "bilo bi suludo ubiti lika kojeg svi vole".

Pročitajte više