Fanovi, jeste li spremni: Noćas u cijelom svijetu počinje peta sezona "Igre prijestolja"

Screenshot: HBO

PREMIJERA pete sezone kultne serije "Igra prijestolja" u Hrvatskoj će se emitirati u isto vrijeme kada i u SAD-u, noćas u 3 sata po lokalnom vremenu. Ekskluzivna premijera pete sezone "Igre prijestolja" bit će istovremeno emitirana u 170 zemalja širom svijeta.

Premijeru je pomalo pokvarila činjenica da su dan ranije procurile prve četiri epizode, no oni koji ih nisu vidjeli sad su jako nestrpljivi. Uoči početka pete sezone, "Igra prijestolja" postala je serija koju su fanovi najviše skidali s interneta.

Kultna serija i svjetski televizijski fenomen, "Igra prijestolja", utemeljena na fantastičnim bestselerima Georgea R. R. Martina "Pjesma leda i vatre", epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena na kontinent Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna.

Nova sezona kroz deset epizoda donosi brojne zanimljive zaplete koji će se razvijati do svoje neizbježne, često krvave završnice. Nakon šokantnih smrti u četvrtoj sezoni (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), peta sezona počinje s prazninom na vladajućem vrhu koju protagonisti diljem Westerosa i Essosa žele što prije ispuniti. U Crnome zamku Jon Snow bori se da pronađe ravnotežu između dužnosti prema Noćnoj straži i zahtjevima tek pridošlog Stannisa Baratheona koji se proglasio zakonitim kraljem Westerosa.

U međuvremenu, Cersei se muči zadržati moć u Kraljevu Grudobranu okružena Tyrellovima i unatoč usponu religijske skupine koju predvodi enigmatični Vrhovni Vrabac, dok Jamie kreće na tajnu misiju. Preko Uskog mora, Arya traži staroga prijatelja dok bjegunac Tyrion pronalazi novu svrhu. Dok opasnost raste u Meereenu, Daenerys Targaryen otkriva da njezina klimava vladavina nad gradom zahtijeva teške žrtve.U ovoj sezoni bit će prikazane neke od najeksplozivnijih scena dosad, a obećanje da "zima dolazi" postaje veća prijetnja nego ikad prije. 

Pročitajte više