Fotografije koje otkrivaju sasvim intimne trenutke: U poodmaklim godinama njih su troje u ljubavnoj vezi

Foto: Isadora Kosofsky

ISADORA KOSOFSKY 19-godišnja je fotografkinja iz Los Angelesa koja je nedavno napravila seriju fotografija o zanimljivom trojcu.

Za svoj je projekt "The Three" pratila živote Jeanie, Adine i Willa, troje ljudi koji svi imaju preko 80 godina i u ljubavnoj su vezi. Njihov ljubavni trokut nije klasičan, već "trokut u kojem se dijeli jedna osoba", a u ovom je slučaju ta osoba Will.

Kosofsky se svakog jutra susretala s neobičnim trojcem, posjećujući ih u staračkom domu te svojim fotoaparatom bilježila intimne trenutke koje oni među sobom dijele, od šetnje s držanjem za ruke, do poljubaca.

Počela je fotografirati starce u staračkom domu kad je imala samo 14 godina, nakon smrti svoje bake. Jeanie, Adinu i Willa srela je nekoliko godina kasnije: "Promatrala sam ih nekoliko tjedana i onda ih pitala mogu li provesti malo vremena s njima. Neki pretpostavljaju da sam se s njima odlučila sprijateljiti jer su bili neobični, ali ustvari ja sam u svakome od njih prepoznala dio sebe. Svakog dana oni bi se sastali ispred doma i tražili novu 'avanturu', smisao. Na neki mi je način to što sam bila dijelom njihove grupe pružilo utjehu", ispričala je za Huffington Post.

Iako je između nje i njih nekoliko desetljeća razlike u godinama, fotografirajući ih ona je uspjela uloviti njihove emocije i ostati promatračem u čitavoj situaciji. Osim toga, tvrdi da je promatrajući njihov odnos došla do nekih spoznaja o životu, ali i starenju: "Osjetila sam izolaciju koju osoba može osjetiti čak i ako je dijelom skupine ili para. Osjetila sam bol koja je prisutna ispod površine koja izgleda romantično. Moja percepcija veze je potvrđena i smatram da je ovaj projekt o borbi da voliš i osjećaš se voljeno, više nego o ljubavi samoj po sebi", poručila je.

Na kraju je kazala da je njezin projekt "komplicirani portret usamljenosti i pripadanja, koji bi ljude trebao natjerati da razmisle o svojim poimanjima ljubavi, gubitka i starenja".

Pročitajte više