Gerard Depardieu potpuno pijan održao govor na svečanoj komemoraciji

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVNI francuski glumac Gerard Depardieu prije samo nekoliko mjeseci u intervjuu za Mirror priznao je da dnevno popije i do 14 butelji vina, ali i da ne pije samo vino, već da to piće kombinira s viskijem, pivom, votkom... Ali dodao je i to da dosta jede i spava preko dana, te da ga to spašava od "totalnog pijanstva".
 
No, čini se da ga je događaj na kojem je nedavno prisustvovao zatekao i gladnog i neispavanog. Drugim riječima, totalno pijanog. 
 
Da stvar bude gora, legendarni je 65-godišnji glumac morao održati i govor, u potpuno ozbiljnoj i svečanoj atmosferi, ni manje ni više nego na komemoraciji žrtvama Prvog svjetskog rata koja se održala protekle nedjelje u Bruxellesu.
 
U sklopu govora čitao je poeziju francuske književnice koja je preživjela holokaust, a sve zajedno završilo je katastrofalno. Depardieu nije bio u stanju pričati, zaplitao mu se jezik, mahao je rukama i uz to prozivao političare i nazivao ih pogrdnim imenima.
 
"Bio je vidno pijan, nije mogao izgovoriti ni par uvodnih riječi. Ponavljao je iste rečenice i po nekoliko puta, a potom je odustao od teksta i počeo pričati o političkoj situaciji u Belgiji. Nakon toga je zatražio stolicu jer više nije mogao stajati na nogama", rekao je neimenovani izvor za belgijski portal La Capitale, prenosi Telegraph.
 
No, na kraju je ipak uspio izmamiti aplauz publike.

Pročitajte više