Jedan od najdugovječnijih holivudskih parova proslavio 36. godišnjicu braka

Foto: Profimedia

Jedan od najdugovječnijih holivudskih parova, Tom Hanks i Rita Wilson, proslavio je 36. godišnjicu braka. Rita je tim povodom podijelila fotografije sa svojim suprugom

"Ostari sa mnom, najbolje tek dolazi", citirala je Roberta Browninga u opisu fotografija. 

Par se vjenčao 30. travnja 1988. godine. Upoznali su se kada je Rita dobila ulogu u epizodi TV sitcoma Bosom Buddies, u kojoj glavne uloge imaju Peter Scolari i Tom Hanks, i nikad nisu mogli zamisliti da će završiti kao jedan od najcjenjenijih holivudskih parova. 

Tomu je ovo drugi brak

Hanks je tada bio u braku sa Samanthom Lewes. Nekoliko godina kasnije Rita i Tom ponovo su se sreli kada je ona dobila ulogu njegove ljubavnice u filmu Volunteers iz 1985. godine. Nakon što se razveo od Samanthe 1987., Tom je krenuo izlaziti s Ritom - i sve ostalo je povijest. 

Tom je sa Samanthom, koja je preminula 2002., dobio dvoje djece - Elizabeth i Colina. S Ritom je dobio sinove Chestera i Trumana. 

U intervjuu s Oprom 2001. Tom Hanks govorio je o svom uznemirujućem djetinjstvu i kakav je bio osjećaj živjeti s Ritom. Kaže da je nakon vjenčanja shvatio da je ušao u klasičnu obitelj koja voli provoditi vrijeme zajedno. To do tada, kaže, nikad nije vidio.

Kad je Rita imala rak, Tom joj je bio najveća podrška

"Postoji velika prednost kad si uključen u svakodnevne detalje života onog drugog. To je prekrasno. Uspjeh naše veze bio je stvar vremena, zrelosti i naše spremnosti na intimnu vezu. Kada sam se vjenčao s Ritom, pomislio sam: 'Ovo će zahtijevati neke promjene s moje strane.'

Naš odnos nije magija, kako se prikazuje u filmovima. Nije da brak ponekad nije pakao, ali oboje znamo da ćemo, bez obzira na sve, biti jedno s drugim i sve prebroditi", rekao je Tom.

Par je uspio prevladati zdravstvene izazove, poput Ritine dijagnoze raka dojke 2015. godine. Imala je dvostruku mastektomiju i uspjela se oporaviti bez kemoterapije ili zračenja. Rita je rekla da je Tom bio uz nju tijekom bolesti i da ih je to zbližilo.

"Nikad ne znate kako će vaš suprug reagirati u takvoj situaciji. Bila sam tako zadivljena, tako oduševljena brigom koju mi je pružio", rekla je Rita.

Pročitajte više