Google dao sve od sebe: Pogledajte sve prvoaprilske fore koje su smislili ove godine

Screenshot: Google

AKO JE neki dan rezerviran za šale i podvale onda je to današnji. Znaju to i u Googleu, gdje se redovito opuste 1. travnja i serviraju nam nebrojene šale.

Primjerice, Google je pokrenuo pokret sporog interneta od samo 56 kilobita, kako bi vam pomogao da se češće vratite stvarnom životu, piše The Next Web.

Ove godine odlučili su sve napraviti naopako, pa i same sebe. Na adresi http://com.google. nalazi se "naopaki" Google, na kojem je baš sve okrenuto na suprotnu stranu, pa čak i fotografije. Osim toga ovo je prvi put da je Google koristio svoju .google domenu.

O sljedećoj fori već smo pisali. U Google Mapsima možete igrati Pac-mana na bilo kojoj ulici u bilo kojem gradu, pa čak i u Hrvatskoj. Samo trebate pritisnuti gumb pored satelitskog prikaza, a igrati možete i na mobilnim telefonima.

Google Japan predstavio je svoj novi proizvod "Google Panda", simpatičnu igračku s kojom možete razgovarati i tražiti odgovore od nje. Tvrde da je Panda prenosiva, čak je možete ponijeti na trčanje, a odgovorit će na svako pitanje pomoću Googleove tehnologije prepoznavanja glasa.

To nije jedina šala koju su Japanci smislili, njihova sljedeća ideja je tipkovnica bez tipaka. Riječ je o rogu za tulume, koji možete koristiti za unošenje govora u mobitel putem Bluetootha. Koristiti ga možete primjerice kod frizera, kad ne možete tipkati na mobitel. Sve što trebate je puhnuti u rog.

Chrome selfie je dodatna opcija Google Chromea na mobilnim telefonima, koja vam omogućava da stavite selfie uz bilo koju stranicu. Vjerujemo da bi mnogima bilo drago da ovo postane stalna usluga.

Google želi da njen e-mail servis rješava i stvarnu poštu. Ovaj video demonstrira kako njen SmartBox zaustavlja spam poštu i automatski filtrira neželjenu stvarnu poštu. Čak ćete dobiti obavijest na mobilnom telefonu kad dobijete poštu u sandučiću. Kako biste se prijavili za ovu uslugu, morate poslati e-mail na inbox@google.com, tvrde iz Googlea.

Google Play će vlasnike mobilnih telefona upozoravati da neke aplikacije mogu uzrokovati pregrijavanje, posebice kod onih koji posjeduju Snapdragon 810. Kod aplikacija i igrica koje zahtijevaju malo resursa, nalazit će se mala ikona vatre, piše Life Hacker.

Ništa nas ne može izludjeti poput spama, no ponekad nas besmislena obećanja koja se nude u takvim porukama mogu i nasmijati. Google će prikupljati "najveće hitove", pomoću servisa na koji ćete se morati prijaviti i dobiti pozivnicu. Servis će se zvati Google Spam i pokazivat će najpopularnije spam poruke koje su dobili korisnici Googlea. Kako bi se zaštitila privatnost korisnika, vidjet će se samo one poruke koje je dobilo najmanje 10.000 ljudi.

Venture Beat piše da su inženjeri Google Mapsa upozorili da će Australija postati dio sjeverne hemisfere do 2055. godine. Oni stalno provjeravaju geoprostorne podatke Zemlje u odnosu na druge objekte u Sunčevom sustavu te su uočili da ekvatori klizi prema jugu brzinom od 25 kilometara na godinu. 

 

Pročitajte više