Gore od noćne more: Mislili su da dječak sanja muškarca na prozoru, a onda shvatili da je stvaran

Foto: Melissa Rodrigues/Stuff.co.nz

TRI DANA jedan je trogodišnjak iz okolice Wellingtona svojim roditeljima govorio da se ispred njegovog prozora po noći pojavljuje "muškarac sa svjetiljkom".

Ali, njegovi su roditelji pretpostavili da je spomenuti muškarac samo plod njegove mašte. "Pomislila sam - očito je samo ružno sanjao", kazala je njegova majka Melissa Rodrigues, piše Stuff.co.nz.

A onda ih je ponovo probudio. "U 5 i 30 ujutro ispustio je stravičan vrisak iz svoje sobe. Nešto nije bilo u redu", ispričala je. Nakon toga trogodišnjak i njegov otac izašli su iz kuće i ispred njegova prozora pronašli otiske nogu u mrazu i ulazna vrata od dvorišta širom otvorena.

Prethodno im je nestalo nekoliko kablova i kutija s alatom.

Obitelj je pozvala policiju i provela idući dan istražujući opcije za dodatno osiguranje u kući.

Nadzorna kamera bila im je preskupa pa su preko starog smartphonea skinuli aplikaciju koja kameru telefona koristi za fotografiranje svaki put kad detektira pokret. Nakon toga šalje fotografije e-mailom vlasniku. Postavili su telefon na prozor garaže preko puta kuće, poslali sina baki i čekali što će se dogoditi.

Ostavili su upaljeno svjetlo na trijemu jer su mislili da kamera neće uloviti ništa po mraku, ali i djelomično se nadali da će svjetlo odvratiti noćnog posjetitelja.

Ali, oko 4 i 40 fotografije su počele stizati na e-mail, pokazujući da je netko ispred kuće u tom trenutku.

"Nikad nisam bila tako u šoku, iako smo čekali da se to dogodi, nisam očekivala da ću ga vidjeti", kazala je.

Pozvala je policiju, koja se ubrzo pojavila u njihovom vrtu s psom, dok su fotografije još uvijek stizale na e-mail. "Mi smo sve što se vani događa gledali iznutra preko aplikacije. Bilo je nevjerojatno. Ja sam pričala s policijom i govorila im: 'OK, netko je upravo protrčao kroz stražnje dvorište' pa zatim: 'Oh, oprostite, bio je to policajac'", ispričala je Rodrigues.

Nakon što su ulovili kradljivca, otkriveno je d aje u pitanju 15-godišnjak koji je "već dobor poznat policiji". Rodrigues je kazala da su joj se stariji ljudi iz kvarta žalili na zvukove po noći i da im nestaju stvari iz vrta. "Nadam se da će ih ovo barem malo umiriti", poručila je.

Pročitajte više