HTZ pobjedniku Super Bowla nudi plaćeni posjet Hrvatskoj, zemlji njegovih predaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

AKO VAM je dosad promaknuo podatak da na ovogodišnjem Super Bowlu konce vuku dva hrvatska trenera, ono što trebate znati jest da to prilično zabavlja Amerikance pa onda i ostatak svijeta.

U pitanju su Bill Belichick i Pete Carroll, čiji je otac Irac, a majka Hrvatica, koji vode momčadi New England Patriotsa i Seattle Seahawksa i ovo je, ništa čudno, prvi put u povijesti da će u najvećem američkom sportskom događaju snage odmjeriti dva hrvatska trenera.

A taj je podatak došao i do Hrvatske turističke zajednice koja je na svojem profilu na Facebooku objavila zanimljiv poziv za trenera koji će odnijeti pobjedu. U objavi stoji: "Pozivamo trenera koji pobjedi na Super Bowlu na odmor u domovinu svojih predaka! Pa Seattle Seahawks & New England Patriots igrajte još žešće!".

Vijest je prenio i Forbes koji piše da "HTZ nudi plaćeni odmor u Hrvatsku treneru koji odnese pobjedu". "Itinerar putovanja promjenjiv je ovisno o željama Belichicka ili Carrolla, a Ured HTZ-a objavio je da će trener koji pobjedi dobiti priliku istražiti zemlju svojih predaka dok on i njegova obitelj uživaju u impresivnoj povijesti, fantastičnim krajolicima, bogatom kulturnom nasljeđu, staroj arhitekturi i ukusnoj kuhinji Hrvatske".

Također, Forbes hvali ovaj potez HTZ-a zbog brze reakcije i iskorištavanje prilike za dodatnu promociju zemlje.

"Nadamo se da će Belichick ili Carroll prihvatiti velikodušnu ponudu turističkog ureda: u objavi za medije u kojoj su predstavili nagradu pobjednika nedjeljnog meča poziva se za direktno kontaktiraju njujorške urede da bi bookirao svoje putovanje", prenosi Forbes.

Pročitajte više