Haljine stigle do maturantica s poplavljenih područja: "Što ne podijelimo, šaljemo u BiH!"

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

VIŠE od stotinu haljina, 60-tak pari svečanih cipela, torbica, nakita i šminke podijeljeno je danas u Županji maturanticama s poplavljenih područja županjske Posavine, prikupljenih u akciji "Od srca pomažemo maturanticama iz Posavine", koju je pokrenula Karlovčanka Ana Gorišek.

Na Facebook grupi, Ana Gorišek pozvala je maturantice iz Gunje i ostalih poplavljenih mjesta da joj se jave kako bi im poslala haljine, cipele i sve ostalo što im treba za maturalne zabave.

Ubrzo su joj se priključili i drugi članovi grupe s internetske društvene mreže koji žele pomoći maturanticama. Neki su ponudili haljine, drugi usluge vizažista, a neki prostor za maturalnu zabavu i bend koji će maturante zabavljati.

"Cilj mi je bio osigurati dvije haljine koje bih proslijedila djevojkama iz poplavljenih područja. Međutim, u akciju se uključila cijela Hrvatska tako da smo dobili više od sto haljina, na desetke štikli, ženskih torbica, nakita, šminke", rekla je Gorišek tijekom podjele maturalnih haljina.

Govoreći o razlozima zašto je pokrenula akciju navela je kako je matura za djevojke najbitniji događaj prije vjenčanja i da na njoj žele sve zablistati.

"Radim u foto studiju i svake godine fotografiramo djevojke. Vidim iz prve ruke koliko ulažu truda u izgled haljine i šminku i želim omogućiti drugima ono što sam i sama prošla. Sve haljine koje ne podijelimo, poslat ćemo maturanticama u BiH", kazala je Ana Gorišek.

Posebice se zahvalivši brojnim poznatim hrvatskim dizajnerima, koje je animirala Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, a koji su poslali 60-ak maturalnih haljina.

U amfiteatru županjske Gimnazije okupilo se 60-tak maturantica iz poplavljenih mjesta u županjskoj Posavini, a među kojima i Lucija Stević iz Gunje, koja je izrazila zadovoljstvo što će na maturalnoj zabavi ipak zablistati u maturalnoj haljini.

"Ovo je zaista jedna lijepa i hvale vrijedna gesta. Nama to zaista puno znači. Nismo još imali maturalnu zabavu i poslije svega ovoga nije nam do nje, ali svjesni smo i da je situacija takva kakva jeste i da se mora ići dalje", kazala je maturantica Lucija iz Gunje.

Pročitajte više