Hoće li misterij ukletog talijanskog otoka ikad biti riješen? Svim vlasnicima u prošlosti se dogodila tragedija

Screenshot: YouTube

OTOK Gaiola nalazi se blizu Napulja, a osim što je poznat po tome što ga mnogi turisti posjećuju zbog neobičnog oblika, za njega se veže i jedna urbana legenda.

Prema njoj ovaj je otok uklet jer se svakom od njegovih vlasnika dogodila neka tragedija ili su ubrzo nakon kupovine Giale umrli, donosi TV Noviny.

Prva se smrt dogodila 1920. kad je umro Hans Braun. On je otok kupio netom prije smrti, a njegovo je tijelo pronađeno umotano u tepih, dok mu se supruga nekoliko mjeseci kasnije utopila. Njihove smrti nikad nisu razriješene.

Sljedeći je vlasnik bio njemački poduzetnik Otto Grunback koji je preminuo od srčanog udara za vrijeme boravka u vili. Ništa bolje sreće nisu bili ni njegovi nasljednici poput Maurice-Yves Sandoze ili baruna Karla Paula Langheima. Prvi je počinio samoubojstvo u jednoj švicarskoj psihijatrijskoj ustanovi, dok je drugi doživio veliku ekonomsku propast.

Vlasnik Gaiole bio je i bogataš Paul Getty kojem su 1973. oteli unuka odrezavši mu uho. Otok je prije četiri godine ponovno došao u medije kad su ubijeni Franco Ambrosio i njegova supruga Giovanna Sacco, vlasnici vile u blizini Gaiole.

Otok se danas nalazi u vlasništvu regije Campania, a zbog ovih je priča nenaseljen, dok je vila napuštena.

Pročitajte više