Hollywoodski nepotizam: 10 zvijezda s utjecajnim roditeljima

MNOGI vole reći kako je talent zapisan u genima. Neki pak tvrde kako je za uspjeh u bilo čemu potrebna karizma. Drugi ističu kako je ipak upornost ta koja se na kraju najviše isplati.

No, ukoliko nemate ništa od navedenog, za uspjeh, pogotovo onaj Hollywoodski, možda će biti dovoljno samo to da imate utjecajne roditelje. Portal Businessinsider donosi popis deset Hollywoodskih glumaca koji svoj uspjeh mogu najviše zahvaliti upravo "mami i tati".

Kirsten Stewart

Otkad je debitirala u Fincherovom filmu "Panic Room" 2002.godine, Stewart se pojavila u gomilu nezavisnih filmova u kojima je najčešće tumačila glavnu ulogu. Pitate se kako? Šanse joj sigurno nije pokvario otac John Stewart koji joj je kao producent otvorio mnoga vrata.

Maya Rudolph

Uvijek jedna od najsmješnijih djevojaka u prostoriji, svoju karizmu, a i put ka Hollywoodu, ova bivša SNL-ovka može zahvaliti roditeljima, ali jednim velikim dijelom i Lorneu Michaelsu čiji je show bio odskočna daska za mnoge uspješne komičare. Majka joj je bila pjevačica Minnie Ripperton, a otac Richard Rudolph, uspješni glazbeni producent i skladatelj.



Allison Williams

Iako joj za ulogu u seriji "Girls" svakako nije odmogla ljepota, dobro joj je došlo i njeno prezime. Williams je kći voditelja "NBC Nightly News" Briana Williamsa, koji je vrlo dobar prijatelj s producentom serije "Girls" Juddom Apatowom.

Daniel Radcliffe

Radcliffe je u glumačke vode krenuo tumačeći mladog Davida Copperfielda u BBC-jevoj miniseriji i adaptaciji knjige pod istim imenom. Vrata većih filmskih uloga otvorili su mu otac, literarni agent i majka koja je radila na kastingu mnogih BBC-jevih produkcija.

Blake Lively


Kad se pojavila na malim ekranima, mnogima se činilo da je došla niotkuda. Njena najpoznatija uloga ona je u seriji "Gossip Girl", a glumom se počela baviti zahvaljujući ocu, Ernieju Livelyju koji je bio glumac i redatelj. Njena sestra Robyn, također je glumica, a pojavljuje se u tinejdžerskom kino hitu iz 1999.godine "Teen Witch."



Keira Knightley

Filmovi "Bend it Like Beckham" i "Pirates of the Caribbean" vjerojatno su upoznali širu javnost s ovom mladom glumicom. Njena želja za glumom potpomognuta je i činjenicom da je njena majka Sharman MacDonald vrlo poznata scenaristica, koja je čak napisala i scenarij za  "The Edge of Love" u kojem Keira tumači glavnu ulogu.



Zosia Mamet

Aktivno glumi od  2006. kad je gostovala u pet epizoda  TV serije "The Unit", a nakon toga ostvaruje i zapaženu ulogu u seriji "The United States of Tara". U filmski svijet pogurali su je majka Lindsay Crouse, glumica nominirana za Oscara i otac David Mamet, slavni scenarist i redatelj koji je napisao scenarije hvaljenih filmskih ostvarenja poput "Glengarry Glen Ross", "The Verdict" i "Wag the Dog."



Rashida Jones


Glumica koja se proslavila serijom "Parks and Recreation" i filmom "I Love You, Man" dolazi iz muzičke i filmske obitelji. Njena je majka poznata glumica Peggy Lipton iz serija "Mod Squad" i "Twin Peaks", a otac je glazbena legenda Quincy Jones.



Eva Amurri Martino

Glumila je u nekoliko filmova od kojih je zapaženiji "The Education of Charlie Banks", no njena je najpoznatija uloga dosad ona u seriji "Californication", gdje glumi jednu od učenica i ljubavnica razvratnog pisca Hanka Moodyja. Kad vam je majka slavna glumica Susan Sarandon, a otac uspješni talijanski redatelj Franco Amurri, izvjesno je da biste i vi u nekom trenutku života mogli krenuti u glumačke vode.



Chris Pine

Prije nego što je odigrao Jamesa T. Kirka i zaveo Lindsay Lohan i Anne Hattaway, Pine je bio samo sin glumca Roberta Pinea, koji mu je pomogao da postane miljenik Hollywooda. Karijeru je započeo  filmovima kao što su "Independence Day" i "Lakeview Terrace" te u seriji "CHiPs".

Pročitajte više