HuffPost oduševljen Hrvatskom: 13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj

Screenshot: HuffPost

NA PRSTE jedne ruke mogli bismo nabrojati negativne turističke osvrte koji su se posljednjih mjeseci pojavili u stranim medijima, a i u takvim slučajevima uglavnom je riječ o šačici stranih blogera koji nisu bili zadovoljni uslugom u nekom restoranu ili hotelu.

S druge strane, hvalospjeva o ljepoti hrvatske obale toliko je da ih ne možemo ni izbrojati, a odnedavno toj rastućoj hrpetini pozitivnosti možemo pridružiti i članak Kate Aulette koja je za Huffington Post napisala kratki vodič naslovljen "13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj".

"Svaka zemlja koja ima Blue Ivy kao počasnu građanku automatski je bolja od ostalih. Međutim, Hrvatska totalno pobjeđuje zahvaljujući prekrasnom krajoliku, šik lučkim gradovima, nacionalnim parkovima koji oduzimaju dah i otocima za tulume", započinje svoj tekst autorica te nastavlja nabrajati 13 destinacija koje strani turisti ovog ljeta moraju posjetiti.

Vis

Mjesto koje je ispod radara mnogim turistima i zaljubljenicima u dobra vina i hranu, a posebnu bi pažnju trebali obratiti oni koji vole prirodu.

Otok Krk

Jedan od najvećih hrvatskih otoka ujedno je i super posjećena turistička destinacija tijekom ljetnih mjeseci, a za to postoji i dobar razlog: čiste plaže i gradovi prepuni aktivnosti.

Hvar

Najsunčaniji i najluksuzniji otok u Hrvatskoj u isto je vrijeme i zapanjujuće prekrasan. Stoga, pridružite se masama koje ga posjećuju jer tamo su s razlogom.

Dubrovnik

Grad bogate povijesti, odlične hrane i predivnog krajobraza. Kako ga ne voljeti?

Trsteno

Sjeverno od Dubrovnika nalaze se prekrasni botanički vrtovi. Iskoristite jedan dan kako biste ih posjetili.

Plitvička jezera

Šesnaest jezera nalazi se u ovom predivnom nacionalnom parku. Upozorenje: plivanje u ovim nenormalno lijepim jezerima nije dopušteno.

Istra

Ovaj dio zemlje nazivaju "novom Toskanom" i jasno vam je zašto je tome tako. Mala sela na brežuljcima (kao Motovun), gradovi uz more i ukusna hrana nalik talijanskoj.

Rovinj

Ovaj obalni istarski grad jednostavno ne smijete propustiti.

Plaža Zlatni rat

Navratite do Bola kako biste vidjeli stari grad i zadržite se zbog plaže. Riječ je o jednoj od najpoznatijih plaža u zemlji.

Zadar

Ljudi su običavali zaobilaziti ovaj grad i to je pogreška jer ne samo da je odlična polazišna točka za one koji žele posjetiti hrvatske otoke već možete uživati i u arhitekturi, zanimljivim spomenicima i Starom gradu.

Elafitski otoci

Turisti na jedan dan mogu posjetiti otoke na kojima promet nije dozvoljen (samo su tri otoka naseljena), a ako želite opušteni bijeg od svega, posjetite Lopud.

Zagreb

U ovom gradu u unutrašnjosti postoji živahna umjetnička scena, ali ne dopustite da vas to zavara, postoje i kafići te niz aktivnosti na otvorenom.

Mljet

Odisej je navodno sedam godina živio na ovom šumovitom otoku, a trebali biste posjetiti i Nacionalni park Mljet.

Pročitajte više