Humanitarni telefon i veliki koncert "Mali dom za velike ljude": Osigurajmo dom odraslima s autizmom

Foto: Press

PROCJENJUJE se da u Hrvatskoj živi 8000 osoba s autizmom.

Potreban im je dom u kojem će imati podršku, sigurnost i kvalitetan život. Osobe s autizmom ne mogu živjeti same i zato je udruga "Kišni čovjek" organizirala koncert i akciju "Mali dom za velike ljude".

Njome se želi osigurati adaptacija jedinog specijaliziranog životnog prostora za osobe s autizmom. Cilj je prikupiti dovoljno sredstava za adaptaciju prostora u životne zajednice gdje će osobama s autizmom biti omogućena potrebna razina podrške za kvalitetan život. Postojeći stacionar u Dubravi (grad Zagreb) ne zadovoljava minimalne životne uvjete i mora biti prilagođen. Osobe s autizmom zaslužuju primjeren dom, sami ga ne mogu osigurati i zato trebaju vašu podršku.

Od 27. siječnja do 27. veljače svatko od vas može dati svoj doprinos akciji. Samo jednim telefonskim pozivom na humanitarni telefon 060 9009 donirate velikih pet kuna za izgradnju doma osobama s autizmom. Cijena poziva je pet kuna + PDV.

Finale akcije je humanitarni koncert u KC "Dražen Petrović" 27. veljače, 2013. u 20 h. Svoju humanost još jednom potvrdili su brojni glazbenici koji će pjesmom pomoći osigurati primjeren dom osobama s autizmom. Na koncertu 27. veljače u Draženovom domu nastupaju: Nina Badrić, Neno Belan, sestre Marija i  Ivana Husar, Luka Nižetić, Maja Šuput, Neda Ukraden, Ivanka Boljkovac, Lana Jurčević, Miroslav Škoro, grupe Baruni i Divlje Jagode. Ulaznice po cijeni od 50 kuna nalaze se u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima i online.

Prihod od prodaje ulaznica humanitarnog koncerta i prihod prikupljen pozivima na humanitarni telefon u potpunosti je namijenjen udruzi "Kišni čovjek" koja će ih upotrijebiti za adaptaciju i opremanje prvog doma s dostatnom podrškom osobama s autizmom u Hrvatskoj.

Cilj je prikupiti sredstva za adaptaciju prostora. Procijenjena vrijednost projekta u cijelosti iznosi 1,500.000 kuna. Prioritet je sanacija krovišta. Nakon sanacije krovišta stacionar je potrebno potpuno opremiti, prilagođenom opremom za kupaone, blagovaone, medicinskom opremom, pomagalima i didaktičkom opremom.

Pročitajte više