I ove godine možete pomoći: Najavljen još jedan humanitarni koncert "Korak u život"

Foto: Press

U PETAK, 28. studenog s početkom u 20 sati održat će se humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije za akciju Korak u život u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

Koncert je dio humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za stipendiranje mladih ljudi, koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, kako bi im se omogućio nastavak školovanja, stjecanje visokog obrazovanja, a time i prilike za ostvarenje života kakvog kroz djetinjstvo nisu imali.

Iz šest dosadašnjih sezona Koraka u život izašlo je 180 mladih stipendista koji će, zahvaljujući dobrim ljudima, imati priliku nastaviti školovanje i steći fakultetsko obrazovanje, a organizatori pozivaju u pomoć koja im je potrebna kako bi zbrinuli i sedmu generaciju štićenika.

Središnje mjesto događanja i ovogodišnjeg projekta je Koncertna dvorana „Vatroslav Lisinski“, gdje ćemo gostovati vrhunski umjetnici kao što je poznata sopranistica Elena Mosuc, uz pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije i pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića, koji će izvoditi djela Giuseppe Verdija, Giacoma Puccinija, Vincenza Bellinija i Gaetana Donizettija.

Donacijom (informacije potražite ovdje) dobivate gratis ulaznicu, a dolaskom na koncert 28. studenog uljepšat ćete večer sebi i najmilijima, a ovim mladim ljudima život u koji koračaju. "Između svih koji nemaju, napuštena su djeca ona čiji je gubitak najveći! Ona zaista nemaju, i to ono najvažnije – bližnjeg, nekog svoga. Pomoći njima, znači pomoći najpotrebitijima", poručuju organizatori.

Pročitajte više