Ispovijedi učiteljice: Ona misli da je na nju napaljen cijeli svijet pa zato vara muža

Ilustracija: Index

OBOŽAVAM svog starijeg brata. Sve bih učinila za njega, a sigurna sam i on za mene.

Uvijek sam ga podržavala, osim u jednoj jedinoj stvari. Njegovoj odluci da se oženi Ivom (nazovimo ju tako). 
Ovo nije tekst o bratskoj ljubavi, braku, razvodima ili razlozima zbog kojih netko vara. Ovo je tekst o svim "Ivama" ovog svijeta. Ja na sreću, poznajem samu jednu. I dosta mi je za cijeli život.
 
Pravi motiv bratove ženidbe Ivom ni dan danas ne razumijem. Dobro, to me se ni ne tiče.
No ona je bila apsolutna suprotnost svim djevojkama s kojima je dotad bio. Ja uvijek uspijem pronaći i dobro i lijepo u ljudima, ali kod nje je to kao kad tražiš čizme koje ti neće promočiti. Znamo svi da je to gotovo nemoguće. Ono što kod nje možda i je objektivno lijepo, kvalitetno ili posebno, uredno upropasti svojim bahatim držanjem, arogancijom i nepristojnošću.

Ma pogledaj me samo...ah, divna sam!


Ona je tip žene koji ima toliko iskrivljenu sliku o sebi da to, vjerujem, graniči s psihijatrijskom dijagnozom.

U njenoj glavi izgleda otprilike ovako. Na nju je napaljen cijeli svijet. Ona je kombinacija svega što svaki zdrav, normalan muškarac može poželjeti. Univerzalna super ženka! Najbolja je baš u svemu čega se uhvati, ali ah, kad je toliko stvari koje nisu dovoljno uzbudljive da bi se s njima zamarala. Svi ju obožavaju i gdje god da se pojavi nastaje krš i lom jer se muškarci bore oko toga tko će prvi pridobiti njenu pozornost, a žene se lome da ju pitaju sve o njenom stajlingu, šminki...

Za nju je selfie štap ultimativni izum čovječanstva, jer sada može snimati svoje autoportrete i ujedno sasvim legitimno držati štap u rukama i svoju senzualnost iskazivati i na njemu, dodirujući ga upravo kako treba. Da štap može govoriti, uzvikivao bi: ''Oh Ivaaaaa, još molim te...".

Ovdje, na zemlji, stvarnost je ovakva. Nitko ju ne bi dva puta pogledao da se stalno ne održava šminkom i tretmanima. Ne vježbanjem, nije to za takve fine cure, preznojavati se kao prase. Čak i tako uređena, meni je oduvijek izgledala smiješno. Smiješno je kada netko misli da je lijep i zgodan, a zapravo ima preveliku glavu, velik nos koji stoji nekako nakrivo, s toliko širokim nosnicama da bi u njih lagano ugurala dva ekstra large tampona! Još i nema sisa, bokovi su joj preširoki, a guzica joj visi. Ako ćemo biti kritični. A inteligencija... samo ću reći da je tek s trideset godina prosvijetljeno shvatila što znači kad se u kutu TV ekrana pojavi broj 18. Njezin životni modus operandi može se svesti na sljedeće: "Ne kuham, ne čistim, ne perem i ništa po kući ne radim jer ja to zaslužujem i svi morate biti sretni što sam vas uopće pogledala".
 
Baš onaj tip žene od koje, da ju ogoliš od šminke i krpica, ne bi ostalo baš ništa... osim osobe koja ti može dati savjet o šminki i krpicama. Ali ne predobar savjet, da slučajno netko sa strane ne pomisli da izgledaš bolje od nje.

No stvar je u tome da ona sebe vidi kao najljepšu i najpametniju, bez zajebancije. I dobro, super. Neka se i dalje osjeća tako divno u svojoj koži. Blago njoj. Ali kud je baš moj brat na nju pao, pa sam ju morala trpjeti sve ove godine. Inače takve ljude ne doživljavam.

Slonovski rogovi

Da je sklona varanju, sumnjala jesam, jednostavno je to bilo u skladu s ukupnim dojmom koji je odavala. Nisam trebala pisat Melvudinu ni zvati tete da mi bace tarot kako bi "saznala istinu" ili "vidjela iza maski".

Što se tiče razloga varanja, mislim da ona nije tip žene koja vara iz arhaičnih razloga "povećanja šanse za oplodnjom uslijed povećanja broja seksualnih partnera u danom razdoblju", kojima se znaju opravdavati muške nevjere.

Ne odaje dojam ni da vara jer ju partner "ne podržava u njenim snovima ili ju emocionalno ili seksualno zanemaruje". S takvim se ne bi ni petljala. Vara kako bi i drugi muškarci otkrili svu njenu "božanstvenost, savršenost i sveopću fantastičnost".

Pojednostavljeno, vara da bi joj se razni muškarci divili.

Brat je sam otkrio da ga vara. Nabija rogove. I to ne one male rogove, jelenje.
Da slon ima rogove, takve bi mu nabila.

Kako je otkrio? Slučajno. Ostavila je otvoren mail, račun za koji brat nije ni znao da ga ima. Varala ga je s tri frajera u dvije godine. Radilo se isključivo o porukama kojima su dogovarali sastanke i porukama seksualne naravi. Nije tu bilo emocija. Frajer njoj govori što će joj raditi, koliko puta i kako intenzivno. Ona je ipak bila malo suptilnija u izričajima.

Zašto se nije odjavila? Kako je napravila takvu pogrešku?


Možda je htjela da brat pronađe poruke i sam inicira razvod. I to je u ljudskoj prirodi. Ali, ne prije nego sebi, njemu i tko zna kome još jednom dokaže koliko je muškarcima poželjna, zamamna i neodoljiva boginja seksa i svih ovozemaljskih užitaka.

A možda joj se zaista slučajno dogodilo da je ostala ulogirana, vjerojatno kada je treći put taj dan ponovno čitala poruke koje su ostavljale trag nečijeg seksualnog obožavanja. Jer narcis je narcis.

Brat i Iva su u postupku rastave, tako da mi je službeno još šogorica. Još uvijek mi nije rekao kako se zbog svega osjeća, iako je za pretpostaviti. Znam da će mu s vremenom biti bolje i da će uspjeti sve ostaviti iza sebe.  

Jer u glavama mnogih žena, muškarac koji se ne boji obveze svojevrsni je Sveti Gral. Bez obzira na to što još pati. Dapače, svijet je pun žena koje traže upravo slomljenu biljčicu koju treba njegovati kako bi se povratila u život.
I tako idemo iz jedne patologije u drugu. A što ćeš, takav je život.

Bježi od žene sa selfie štapom!

U svakom slučaju, bolje da nađe "njegovateljicu" nego još jedan primjerak žene koja vjerojatno svrši svaki put kad netko lajka još jedan u nizu njezinih selfija. Onu koja nikada u životu nije ispekla kiflice, jer po vlastitim riječima, nije neka seljanka koja ne može nekome platiti da to odradi umjesto nje.

Nadam se da će mu se u glavi oglasiti zvono za uzbunu kada sljedeći put upozna ženu koja ne ide ni do susjede bez kile šminke. Kojoj su nokti preskupi da bi riskirala sa sjeckanjem povrća za ručak. Kojoj kći smeta dok si kovrča ekstenzije.
I zaboga, nadam se da će pobjeći glavom bez obzira kad upozna ženu koja posjeduje selfie štap...

Najradije bih da ju više nikada ne moram vidjeti, no to je teško izvedivo s obzirom na to da je majka nećakinje koju obožavam.
No kada ju sljedeći put budem vidjela, nadam se da će proći dosta vremena i da će se strasti smiriti.
Inače, ne odgovaram za svoje postupke. Ne mogu biti sigurna da joj neću počupati ekstenzije ili da ju neću ispizdit' s onim njenim jebenim selfie štapom. Ajd' da to sranje jednom i meni posluži svrsi...

Pročitajte više