Ispovijedi učiteljice: Seks u braku zna biti komedija, ali dok ga ima...

Foto: Index

BRAČNI seks ponekad je zaista komičan. Posebno kada imaš djecu koja žele u svakom trenutku znati točnu maminu lokaciju. Ili djecu koja često ne zaspu točno kada misliš da su zaspali.

Muž i ja iz tog smo razloga nedavno uvjerili sina da je mama klečala pred tatom jer mu….vadi krpelja! A što sam drugo trebala na brzinu izmisliti!? Dobro da je stajao tako da je vidio samo klečanje, inače ne znam što bi izvalila. Mami je zapeo komadić jabuke u grlu pa ju je tata pišom oživljavao? Mama je u mraku pomislila da uzima bocu vode? Znam da mnogi imaju iste probleme, posebno ako ne mogu otpeljat djecu baki kad im se smisli i ujedno preferiraju ševu za danjeg svjetla.

Kako su naše bake trenutno nedostupne za čuvanje, kreativnost nam je na visokoj razini. Na primjer, djeci je bilo aktualno kupanje u bazenu, pa smo bazen strateški smjestili direktno ispod prozora naše dnevne sobe. Tako da ih možemo držati na oku dok se ševimo. Malo se gubi na doživljaju i poze su nam ograničene, ali mala je to cijena za održavanje strasti u braku…

Malo smo nastrani

Bez obzira što nam je seks ovih dana više komičan nego senzualan, barem se trudimo. I moraš se truditi, jer što ti ostaje od braka kada prestaneš? Brak samo na papiru, pretpostavljam. Brak u kojem ćete se možda i ševiti, ali ne međusobno.

Čini mi se da je ljudima u braku suđena ili jedna ili druga krajnost. Ili će s godinama biti sve bolje ili će sve otići k vragu. Sporadičan, loš seks koji se na posljetku pretvori u nepostojeći. Laži, ljubavnice, ljubavnici ili apstinencija. Zašto u mom braku vlada ona dobra krajnost, ne znam. Možda je stvar u promjenama koje uvodimo tijekom vremena na već provjerenu i uhodanu praksu. Ne mislim samo na nove poze, vrste seksa ili na nove igračke, mislim i na iskorištavanje situacije u svoju korist, o ukradenim trenucima za intimnost.

Bilo je tu svega, ali nekako najviše pamtim situacije u kojima nas je netko mogao uhvatiti ili čuti. Jednom smo se ševili dok nam je u drugoj sobi soboslikar ličio strop. Al' bi letile četke i razlijevo' se Jupol po kući da nas je skužio! Kad mi je mama slavila rođendan, ispričali smo se i otišli u kuhinju "skuhati kavu" dok su gosti u dnevnoj jeli tortu. Pazili smo naravno, ali da nas je mater uhvatila, opalio bi ju srčani na mjestu. Stari bi se vjerojatno samo kulturno ispričao i otišao se van ispovraćat. Jednom smo provalili, dobro, ne baš provalili više ušli, u otključane prostorije jedne poslovne zgrade i tamo obavili što nam se htjelo.

Seksualne eskapade našeg domara

Da, pomalo smo nastrani po tom pitanju. Ali ne, ne ševim se po školi ako je nekome to palo na pamet. Toliko opaljena nisam.

To ostavljam našem domaru. Domar je opleo već tri moje radne kolegice, koliko znam. I ne namjerava stati, tako se čovjek voli izražavati. Netko slika, netko sklada, netko piše… Tko se izražavaju emocije. Naš domar pak, svoje emocije izražava na prosvjetnim djelatnicama. Iako ne samo na njima, naravno. Ne bi čovjek nikad rekao, kada ga vidi, da je takav opaki jebač. Nije ni pretjerano lijep, ni pametan, ni visok, ni duhovit… i neki je kržljav. Nikada nisam razumjela što vide u njemu i zašto poželjne žene koje su odbijale mnogo "atraktivnije udvarače", padaju na njegov šarm. S vremenom sam shvatila. .

Kao ciljane skupine svojih seksualnih projekata, uvijek je nalazio usamljene žene, odnosno one oko kojih su se partneri prestali truditi. Naš oportunistički orijentiran domar je točno kužio kojoj je u ljubavi loše krenulo, koja dugo nije vidjela mužev veseli dodatak. Natečene oči, prazan pogled ili nedostatak uobičajene poletnosti, to su mu bili znaci za krenuti u akciju. A kad naš domar krene u akciju, to ti je isto kao kad Horatio Caine napizdi one svoje naočale na nos . Znaš da ti nema spasa i da se nećeš izvuć'.

Koliko znam, nikada se iz domarovih avantura nije izrodilo ništa dugotrajno ili ozbiljno. Mlad je on, ima samo 45 godina, ne želi se još obvezivati. Opet sam sarkastična, ako me netko ne kuži. I sve njegove ljubavi o njemu govore pozitivno. A zašto i ne bi? On, kao i Horatio Caine, uopće ne laže i nije ih navlačio obećavajući im stvari koje ne može ispuniti. Izvukao ih je iz sranja u kojima su se nalazile, njegovom pažnjom i lijepim riječima dobile su injekciju samopouzdanja koje im je u nekom trenutku bilo ozbiljno narušeno. Možda im je pomogao da shvate koliko su zapravo sretne, nakon čega bi se vraćale svojim dečkima/muževima. Ili ih je barem podsjetio da na svijetu postoje i drugi ljudi i da ne moraju ostati u vezi koja ih ne usrećuje.

Ti daš meni, ja dam tebi

Naš je domar dakle, osim polomljenih stolova po školi, popravljao i slomljene žene ili slomljene veze. Baš nekako bljutavo poetično. A moj muž i ja i dalje idemo kroz život u nadi da nam neće trebati seksualne usluge raznih ''domara'' ovog svijeta, odnosno njihovih ženskih inačica. Držimo se mi dobro uhodane prakse da ja njemu dam kad god mu treba, a on me zato zna poševiti tako dobro da samo ostanem ležati u krevetu, piljeći u naš oličeni strop, misleći kako uopće ne bi bio bed ni da sutra umrem... Znam da znate o čemu pričam.

Pročitajte više