Ispovijedi učiteljice: Seksualni tabui kod pristojnih licemjernih udanih žena

Foto: Index

Žene međusobno pričaju o svakakvim pizdarijama. Od tračanja, preko obiteljskih anegdota, sve do žestokih raspravljanja o tome kojoj je gore u životu. Ili bolje! Zavisi u čemu se nadmeću. Ako je jedna sretna, druga mora biti sretnija. Ako je jedna u kurcu, druga jednostavno mora biti još jadnija. Ako je jedna oprala pod, druga je morala oprati i pod i prozore i jebene zavjese! No, da ne ispadne da žene pričaju samo o trivijalnostima ili da sa svima njeguju tako površne odnose, spomenimo bliske prijateljice.

S bliskim prijateljicama dijelimo odvratne intimne pojedinosti

S bliskim prijateljicama je već druga stvar. S njima ne pričamo o budalaštinama već o stvarima koje nas vesele, ali i koje nas duboko muče. Tako znam kroz što prolazi moja prijateljica čijem je djetetu dijagnosticiran autizam. Znam da je jedna u bračnoj krizi jer je njezinom mužu postalo normalno dnevno strusiti pola litre žestice. Sve to prijateljice dijele, tako nam je lakše. I one znaju da se moj muž, kad mu ponestane trave, pretvori u neprepoznatljivog nadrkanog čangrizavca i znaju kako to sve skupa u mojoj obitelji izgleda. No, neću se žaliti jer naravno da nisam ni ja pala sa svete slike.

 Bliske prijateljice jedna s drugom dijele i prilično odvratne pojedinosti. Tako znamo razmjenjivati informacije o vrsti probavnih tegoba koje nas muče, te kako se liječimo od kojekakvih upala koje nam ometaju seksualno zdravlje. Zato znam da se moje prijateljice, posebno one koje ne vjeruju zapadnoj medicini, ispiru sodom bikarbonom, octom ili čajevima te u sebe trpaju probušene češnjake, tampone natopljene eteričnim uljima, gaze sa isjeckanim crvenim lukom i još koješta. Svašta mi kultiviramo tamo dolje…

No bez obzira na desetljeća bliskog prijateljstva, moje prijateljice i ja smo previše počele pričati o problemima, nestalo je iskričavosti u našim razgovorima. I pojedine su teme, nakon udaje, čak i za nas postale tabu. Ostavljam otvorenu mogućnost da se ovdje ne radi o braku kao ključnom faktoru koji je neke teme pretvorio u tabue. Možda se radi samo o sazrijevanju…

Dimenzije, detalji, pornjava i masturbacija

O čemu to ''pristojne'' udane žene ne pričaju? Prije nego što me zasipaju komentarima da nisam pristojna žena, samo da kažem da zapravo jesam. Da me poznajete, to biste vjerojatno prvo o meni pomislili i ne bi povjerovali da pišem o ovoj tematici i koristim ovako živopisne epitete u opisivanju. I uvijek sam ljubazna, blaga, spremna pomoći i nikada ne prostačim! Ako to nije pristojno, ne znam što jest!

No pristojni su ljudi zapravo veliki licemjeri. To uključuje i mene. Priznajem. Ova kolumna je prvi u nizu dokaza mog licemjerja.

I priznajem da se iza dobrih manira i ljubaznosti često skriva osoba koja nije u svakom pogledu potpuno iskrena, ne govori uvijek ono što misli i ne slijedi slijepo vlastite principe. Takvo je ponašanje i svojevrsni mehanizam samoodržanja, jer bez korekcije vlastitih riječi i djela, teško bi zadržali obitelj, posao ili bilo kakav dugoročno funkcionalni oblik društvenog života. To je jednostavno tako.

No, da ne skrećem s teme. Svrstavši dakle, sebe u kategoriju ''pristojne licemjerne udane žene'', evo da nabrojim nekoliko stvari o kojima članice te supkulture nikada ne bih razgovarale ni s najboljom prijateljicom, ni pod prijetnjom sile.

To su muževe dimenzije, detalji iz spavaće sobe, gledanje pornjave i masturbacija.

Ni u kojem slučaju, apsolutno nikada mi ne bi palo na pamet otkrivati, čak ni natuknuti, muževe dimenzije. Ovo je valjda nepotrebno bilo kome argumentirati. Ista je stvar i s detaljima iz spavaće sobe. Iako smo u adolescentsko doba satima razglabale o pozama, blow jobu i predigri, argumentirajući zašto je jedna tehnika bolja od druge, kako naši partneri reagiraju na pojedine poze, jesmo li isprobali ovo ili ono… danas u razgovorima ne spominjemo ništa od navedenog. I to je sasvim u redu. Natuknemo mi ponekad koliko se često ševimo, podijelimo neku anegdotu jedna s drugom, no u svijetu pristojnih udanih žena o detaljima iz spavaće sobe se ne priča!

Slijedeće je gledanje pornjave. I to solo. Znam da mnoge žene gledaju pornjavu. Ne samo povremeno kao dio predigre i ne samo u edukativne svrhe (pod pretpostavkom da se iz pornjave nešto da i naučiti). Možda se radi o čistoj znatiželji. Ali da će udane žene nekome priznati da ju gledaju? Neće. Pristojne licemjerne žene neće.

A što je prvi i osnovni tabu? Stvar koju udane žene neće priznati čak ni uz jamstvo ispovjedne tajne?

Dakako, da i dalje masturbiraju!

Što netko ne smisli neki zgodan naziv za to? Ženska masturbacija je tako sterilan, medicinski izraz za nešto tako živopisno.

Nikada, ali baš nikada, se neće dogoditi da me moja kuma pita ''I, jesi napokon naručila vibrator koji sam ti preporučila? Ajde kozo jedna, ne znaš što propuštaš…'' Prije braka, zaista smo mnogo pričale o tome i razmjenjivale iskustva o učinkovitosti pojedinih sredstava. O tome sam svojedobno i pisala. Međutim, od kada sam u braku, ni u snu ne bih nikome takvo što priznala sve i da je istina. Niti bih ikada takvo što ikoga pitala!

Oženjenim muškarcima većina nabrojanih stvari nije tabu. Mislim da su jedino po pitanju otkrivanja detalja iz spavaće sobe jednako škrti na riječima kao i udane žene. Vjerujem da ne pričaju o tome jer normalan odrastao muškarac ne želi da prvo na što njegov prijatelj pomisli kada mu vidi ženu bude: ''Znači, guženje joj je najdraže…hmmm…''.

Iskreno se nadam da je ova moja pretpostavka točna.

Ni masturbacija im sigurno nije tabu. Nekako se pretpostavlja da muškarci u braku i dalje povremeno igraju solo ping pong, šamaraju majmuna, bacaju pijevca u nesvijest ili kako se već kaže. Udane žene to ne rade! Ha-ha! Da…ipak nekako sumnjam... 

Ima pojedinaca koji su skloni mišljenju da sve seksualne tabue treba razbijati jer štete psihičkom razvoju ili što već. Ja mislim da je dobro da neke teme ostanu tabui. Možda iz mene progovara kućni odgoj, ali zaista ne vidim razloga zašto bi itko trebao znati da pristojna udana žena povremeno voli pogledati malo pornjave iako je zadovoljna svojim seksualnim životom. Ili da ''baca kokoš (?) u nesvijest'' dok joj je muž na putu. I svakako je dobro da na kavi s prijateljicama ne uspoređuje dimenzije.

Jer neke granice postoje s razlogom. Držite ih se... 

Pročitajte više