Jedan od najpametnijih klinaca na svijetu inteligentniji je nego što se ranije mislilo

Screenshot: YouTube

O SHERWYNU SARABIJU već smo pisali. Naime, danas četverogodišnji Sherwyn jedan je od najmlađih članova Mense, a kada su se svjetski mediji prvi put bavili njegovim rezultatima, testovi su pokazali da je njegov IQ 136.

Ipak, Sherwyn je nedavno ušao u društvo Alberta Einsteina, Billa Gatesa i Stephena Hawkinga, nakon što je zaključeno da je njegov IQ u stvari 160.

Psiholog koji je testirao četverogodišnjaka, dr. Peter Congdon, rekao je da je njegov rezultat najviši na Wechslerovoj ljestvici te da maleni Sherwyn pokazuje "superiornu razinu inteligencije".

Podsjetimo, prvu je riječ izgovorio kad je imao samo deset mjeseci, s 20 mjeseci već je govorio, s dvije godine znao je nabrojati sve države svijeta, opisati organe u tijelu, brojati do 200 i razgovarati o vulkanima i zvijezdama padalicama. S tri godine postao je član Mense i krenuo u školu, a godinu dana kasnije ušao je u društvo u kojem se nalaze Einstein, Hawking i Gates.

Sherwyn je u ovoj fazi razvoja dvostruko napredniji od svojih vršnjaka, a dosad je pročitao oko 1000 knjiga.   

"Kad s njim razgovarate, imate osjećaj da pričate s daleko starijim djetetom. Ovaj nivo inteligencije neobičan je za dijete njegovih godina. Specijalizirao sam se za nadarenu djecu, ali kad sam testirao Sherwyna, bilo mi je jasno da riječ o nečem posebnom", rekao je dr. Congdon.

I dok njegovi vršnjaci vjerojatno još ni ne razmišljaju o polasku u školu, Sherwyn već uči ono što i njegove daleko starije kolege iz razreda.

"Veoma je veselo i zdravo dijete i obožava pričati. Propituje sve i trudim se odgovoriti na sva njegova pitanja", rekla je njegova majka Amanda Sarabi (37) i dodala: "Jako puno toga zna. Mislim da je to zbog toga što neprestano ispituje".

Pročitajte više