Još pohvala iz Britanije: "EU će se zaljubiti u Zagorje, dođite i otkrijte skriveni dragulj Hrvatske"

Screenshot: Mirror

BRITANSKI novinar uputio se u Zagorje, "skriveni dragulj" Lijepe naše, i tamo pronašao mir, vino i još poneke divote, piše Mirror.

Riječi pohvale stižu nam ih svih krajeva, no ono što je ovdje različito jest to da se ovaj putnik koncentrirao upravo na naše Zagorje umjesto na obalu, koja je u svijetu daleko poznatija.

Razveselila ga je pečena patka servirana za ručak, prekrasni vinogradi te vrhunsko vino, koje je s užitkom popio sunčajući se na jednom od zagorskih brežuljaka.

Naglasio je kako ugodno iznenađuje činjenica da ovdje nema horde turista pa se lijepo može osjetiti topli povjetarac "prave Hrvatske".

Pohvalio je i zagorske hotele, terme, muzeje i dvorce, a posebno mu se svidio Varaždin u kojem je pronašao "najbolje čuvanu hrvatsku tajnu" ispijajući pivo na glavnom trgu.

Zatim se uputio prema Zagrebu gdje je prošetao Tkalčićevom i posjetio Muzej raskinutih veza, a za kraj kao naše najbolje adute navodi dobro vino, odličnu hranu, staromodne muzeje, popločene ulice, kulturu, povijest i noćni život.

Pročitajte više