"Kada žene krate kosu to je znak ekonomskog oporavka"

Foto: Guliver Image/Getty Images

KRATKA je kosa ovih dana ponovno hit. Za početak, brojne slavne ljepotice - poput Scarlett Johanson, Kristen Stewart, Kim Kardashian, Rosamund Pike, Cheryl Fernandez-Versini, Anne Hathaway, ali i nekih naših domaćih - pohvalile su se, i hvale se, svježe ošišanim glavama, no slavne ljepotice u ovoj priči nisu relevantne (osim što ih je uvijek dobro spomenuti). 

A nisu relevantne jer u zanimljivoj teoriji koju donosi Sunday Times, a potpisuje poznati stilist i frizer Stewart Philips, stoji sljedeće, a vezano je za "obične" žene: povratak kratkih frizura (kojem svjedočimo) znak je financijskog oporavka i prosperiteta.
 
Zašto? "Zato što održavanje kratkih frizura zahtijeva upotrebu raznih preparata - gelova, krema, lakova - u punoj većoj mjeri nego što je to slučaj s dugom kosom. Također, održavanje kratke frizure podrazumijeva i puno češće posjete frizerskom salonu, što u konačnici sve zajedno znači i više novca", tvrdi Philips, čiji su klijenti, između ostalih, i Jamie Oliver te Serena Williams.
 
Vezano za navedeno, postoji i jedna teorija koja tvrdi da je i trend sve kraćih suknji također dobar pokazatelj kada je u pitanju ekonomski oporavak.
 
 
 
 

Pročitajte više