Kako je jedna obična fotografija brižnog oca podijelila američku javnost

Foto: Facebook

BLOGER Doyin Richards na svom je blogu objavio fotografiju na kojoj češlja svoju kćerku dok na grudima drži sina.

Fotografija se proširila društvenim mrežama, ali ono što je uslijedilo pretvorilo se u pravu medijsku senzaciju.

Naime, dok je većina čitatelja pozitivno komentirala fotografiju, bilo je i onih koji su ga osuđivali. Mnogi su ga nazivali "narkomanom" i "članom bande", a Richards tvrdi da nije imao nikakav drugi motiv osim što je htio supruzi pokazati da i on brine o svojoj djeci.

"Dok sam je češljao, pomislio sam da mi supruga neće vjerovati da i ja to znam raditi. Uzeo sam fotoaparat, uključio odloženo fotografiranje i nastavio s radom", rekao je.

Rasistički ispadi ipak su bili u manjini. Richards dodaje da je na e-mail dobio stotine poruka neistomišljenika i očeva koji su ga napadali zbog toga što obavlja poslove koji bi trebala raditi njegova supruga.

"Ako me mrzite, to je loše za vas jer namjeravam nastaviti raditi ono što volim i u čemu uživam", bio je odgovor Richardsa kojeg su mediji nazvali "super tatom".

Naime, poticanje ove rasprave bila je njegova namjera, a cilje je bio pokazati da postoji i drugi način raspodjele poslova i obiteljskih obaveza. Njegov je zaključak: "Najmuževnije je biti dovoljno velik muškarac da obavljate i ono što se dugo smatralo 'ženskim poslovima'".

Pročitajte više