Kako je započeo online "rat" između vlasnika restorana i gitarista Rage Against The Machinea

Foto: Facebook

SVI FANOVI grupe Rage Against The Machine znaju da se gitarist Tom Morello često zalagao za prava radnika, ne samo u matičnom bendu već i kao solo izvođač.

Naime, prema nekim navodima, Morello je nakon dobrotvornog koncerta u Seattleu pokušao bukirati "posebnu sobu" u jednom od tamošnjih restorana unatoč tome što su mnogi drugi gosti također čekali na red. Međutim, vlasnici 5 Point Cafea morali su ga odbiti, a to je Morella natjeralo da se oglasi na Twitteru.

"Restoran Five Point u Seattleu je NAJGORI. Užasno bezobrazni i protiv radnika. Najusraniji vratar na sjeverozapadu. Kreten. Širite dalje", napisao je Morello.

 

No, vlasnik restorana obio je mirno prihvatiti ove napade pa je u podužem postu objasnio Morellu gdje griješi: "Apsolutno se zalažemo za prava radnika. Plaćamo više nego bilo koji drugi mali restoran, a zaposlenicima osiguravamo i zdravstveno osiguranje, plaćeno bolovanje i godišnje odmore, mirovinsko i s njima dijelimo dobit. Žao nam je ako si imao probleme s našim osobljem jer inače su odlični, a kad nisu, to je najčešće reakcija na mušteriju. Ponašaj se kao kreten i tretirat će te poput kretena. Moram priznati, tvoj javni napad na naš restoran bez ikakvog znanja i želje da doznaš kako radimo, prilično je pušioničarski potez. Cijenio sam tvoj rad u Rageu i ono što si učinio za prava radnika, ali nakon ovog sam izgubio dio poštovanja za tebe. PS, rock zvijezde ne dobivaju poseban tretman".

Vlasnik je u svojoj objavi objasnio da se oduvijek zalagao za prava radnika, ali i dodao da su Morello i njegova ekipa bili izuzetno drski te da su zahtijevali poseban tretman i pokušavali se ugurati preko reda.

Drugog dana restoran je promijenio svoj slogan u "Eggs Against The Machine" (Jajima protiv mašine).

Morello je na svojoj Facebook stranici također odgovorio podužom objavom u kojoj je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo, ali i opisao kako se sve dogodilo, objasnivši da ga je zaposlenik na ulazu zavlačio iako su pristojno čekali da se restoran isprazni nakon čega još uvijek nisu pušteni unutra pa su nakon svega otišli u iHop (lanac restorana International House of Pancakes).

"Da razjasnim, ni u jednom trenutku nitko od nas nije tražio poseban tretman, privatnu sobu ili neku sličnu besmislicu. Bio sam ljut zbog njegove drskosti. Ne znam je li imao loš dan, mrzi li Kenijce ili više voli Spin Doctorse, ali što god bio razlog, žao mi je što je MOJ potez odvukao pažnju od rada udruge 15Now (koja se zalaže za podizanje minimalca). Kukanje na Twitteru koje kontraproduktivno jer otvara mogućnost da se iz kratkih objava izvuku dezinformacije. To mi je lekcija", napisao je Morello.

 
 
Njegov odgovor dodatno je razljutio vlasnika koji se nije mogao pomiriti s Morellovim pokušajima da zaposlenika prikaže kao rasista.

"Završio sam s tobom. Možda ti nije jasno da si se ponašao kao kreten, ali jesi. Idući puta ne zovi. iHop će rado prihvatiti tvoj novac i dati ga desničarima koji će nastaviti podržavati ono protiv čega se boriš. Jadno", stoji u objavi.

 

Pročitajte više