Kontroverzni proizvod: Adidasove tenisice s okovima uzburkale javnost

POSLJEDNJIH nekoliko tjedana, Adidas se našao na udaru mnogih kritika i to zbog novih tenisica koje planira pustiti u prodaju. Naime, kritičari su dodatak "JS Roundhouse Mids" tenisica usporedili s okovima koje su nosili crni robovi u 19.stoljeću, piše Daily Mail.

Iako je riječ o plastičnim, narančastim okovima koji su pričvršćeni za gležanj, tenisice koje bi se u kolovozu trebale naći u prodaji, razljutile su mnoge - više od dvije tisuće Facebook korisnika komentiralo je ovaj proizvod na prilično agresivan način, naglasivši kako se radi o "uvredljivom i glupom proizvodu".
 

Jedna Facebook korisnica pod imenom Kay naglasila je: "To je doista uvredljivo i neprikladno na mnoge načine. Kako bi se osoba židovskog podrijetla osjećala da odluče napraviti tenisice s kukastim križem i zatim kažu kako je to samo moda?"

Adidas za sad nema komentara, no čini se kako je njihov proizvod nastao kao reakcija na kontroverzne rasističke reklame za tenisice "The Black and Tan" kojima je Nike prošle godine šokirao javnost za što se na kraju i ispričao.

Pročitajte više