Kosa ljubavi: Od sakupljene kose radit ćemo perike za bolesnu djecu u Hrvatskoj

Foto: Facebook

PRIJE nekoliko tjedana na Facebooku je počela djelovati stranica Kosa ljubavi, koja se bavi skupljanjem kose za osobe oboljele od malignih bolesti, osobito djece. Njihov je cilj skupiti dovoljno kose za perike svim oboljelim osobama s područja Hrvatske.

"Sve je počelo početkom godine kada je moja kolegica Marijana rekla da će se šišati, donirati kosu za djecu oboljelu od malignih bolest i poslati je u Kanadu. Nakon čega je uslijedilo pitanje: 'Zašto tamo, a naša djeca?'. Tada sam si rekla: 'Imat će i naša djeca perike!' I tako je sve krenulo. Pošto bi mi bilo naporno raditi i sve organizirati sama krenule smo zajedno u akciju", opisala nam je jedna od osnivačica Kose ljubavi, Biljana.

Želja osnivačica je da se od sakupljene naše kose rade perike kod nas za našu djecu.

"Razgovor s vlasuljarkom je obavljen, čekamo da nam kaže cijenu i da krenemo dalje", pojašnjava Biljana.

Velik odaziv građana i podrška koju pružaju inicijativi iznenadili su ih i razveselili. Stranica na Facebooku djeluje od 22. travnja, a dosad je već prikupljeno deset donacija kose. Kosu nažalost ne može donirati svatko tko to želi, a naša sugovornica otkriva kakvu kosu primaju.

"Kosa smije biti farbana, mora biti čista i ne kraća od 20 centimetara. Naravno, odrezana u repu ili repićima. Kosu može donirati svatko tko želi. Bitno je da nije sijeda", nabraja nam Biljana uvjete za doniranje.

Dodaje da su ona i Marijana trenutno u procesu skupljanja papirologije za otvaranje udruge, a kasnije i skupljanja donacija.

"Puno posla je još pred nama ", zaključuje. 

Pročitajte više