"Kristalna noćna mora": Zastrašujuće fotografije ovisnika o metamfetaminima

Foto: Multnomah County Sheriff's Office

POSLJEDICE zlouporabe kristalnog metamfetamina mogu biti doista potresne i užasavajuće. Njegovi korisnici nakon samo nekoliko mjeseci doživljavaju radikalne fizičke promjene, što dokazuje i serija fotografije koju je objavila policija okruga Multnomah u Oregonu.

Njihov je cilj bio javnosti ukazati na posljedice koje izaziva korištenje metamfetamina, a na fotografijama se vide lica uslikana prije i poslije uzimanja ovog narkotika, prenosi Daily Mail. Fotografije pod nazivom "Faces of Meth"  u vrlo su se kratkom vremenskom periodu proširile diljem svijeta.

"Vjerujem da ove fotografije nikome nije bilo drago vidjeti. No, vrlo smo zadovoljni njihovom efikasnošću, ljudi se doista zamisle nakon što ih pogledaju. Nadam se da će one doprijeti do što više ljudi, pogotovo onih mlađih koje ponekad treba usmjeriti na dobar put, rekao je zamjenik Bret King, jedan od tvoraca projekta "Faces of Meth".

Metamfetamin je sintetička droga koju koristi preko 10 milijuna Amerikanaca. Iako ona u početku izaziva osjećaj nepobjedivosti i lažne sreće, na kraju dovodi do teške depresije i šizofrenije.


 

Pročitajte više